Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Iraani kriis minu portfellis

Leek Iraani Soroushi naftaväljal
Leek Iraani Soroushi naftaväljal  Foto: Reuters/Scanpix

Vaevu jõuavad aktsiad ühe kaubanduslahingu ohu lõppemise lootuses tõusma hakata, kui mujal tekib uus tulekahju.

Arvasin esialgu, et ega mul Iraani-USA-Euroopa Liidu tuuma-vastasseisust midagi suurt võita ega kaotada pole. Aga võta näpust, leidub minugi portfellis aktsiaid, mida vaidlused vägagi tugevalt mõjutavad.

Esimeses järjekorras mõjutab Iraanis toimuv muidugi Statoili aktsiat. Kuigi norrakad pidasid Iraaniga paar aastat tagasi läbirääkimisi riiki sisenemiseks, ei viinud need otsese tulemuseni. Tagantjärgi targana on hea teada, et kui nüüd tõepoolest madinaks minema peaks ja Euroopa firmad riburadapidi Iraanist välja ronima hakkavad, siis jääb Statoil sellest murest puutumata. Vastupidi, Statoil võidaks teiste lahingust.

Kaalul mitu kallist lepet

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt