Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Ta tegi seda jälle

Investeerimismaailma elav legend Warren Buffett aitas kvartalitulemustega ka minu varandust kasvatada.

Warren Buffetti firmad hammustasid hea tüki majanduskasvust.
Warren Buffetti firmad hammustasid hea tüki majanduskasvust.  Foto: Scanpix

Ma olen oma Berkshire Hathaway investeeringut pidanud mitmel korral kaitsma, sest kuigi tegu on hämmastava ettevõttega, on tal ikkagi see niinimetatud Buffetti-boonus: kui investeerimislegend suu lahti teeb, siis antakse talle ka kehvemad tulemused andeks. Laupäeval avaldatud kvartalitulemuste järel pidid oma sõnu sööma aga hoopis kriitikud ja analüütikud: vanameister oli pärast esimese kvartali kahjumit turbo sisse lükanud ja praktiliselt kolmekordistas puhaskasumi.

Palju raha paberil

Numbrite paranemisele aitasid kaasa paranenud majandusolukord, kindlustusäri võimekus rohkem raha küsida, aktsiaturgude tõus, Apple ja Donald Trump, kes surus Omaha firma maksukoormuse 20% peale. Buffett, kellele kuulub ligi sadakond äri erinevatest valdkondadest, lõikas kasu eelkõige USA majanduskasvust: möödunud nädalal teatas väga headest tulemustest näiteks Heinz Ketchup, rahule jäi ettevõte ka näiteks Euroopa mootorrattavarustuse pakkuja Louise tulemustega, keemiatööstur BNSF parandas suure nõudluse tulemusel kasumit kolmandiku võrra – seda rivi võib veel pikalt jätkata.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt