investor Toomas • 7. september 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

City Service – vaid pealtnäha atraktiivne

Lugeja Anti juhtis minu tähelepanu City Service'i aktsiale, mis kaupleb Varssavi börsil. Vaatasin järgi ja veendusin oma silmaga atraktiivsuses – kuid ka selles, et ega seda aktsiat osta eriti ei õnnestu ega müüa ka mitte.

Rahvas Varssavi börsihoone ees.  Foto: Reuters/Scanpix

City Service on kinnisvarahooldusfirma, mis tuli Vilniuses börsile kinnisvarabuumi laineharjal mais 2007. Buumile omaselt ei hirmutanud kedagi ettevõtte kõrge valuatsioon (hinna/tulu suhe oli üle 30) ja fakt, et kontroll jäi tegelikult suuromaniku kätte (Leedu firma Icon, mis toona kandis nime Rubicon Group, jäi endiselt hoidma 72% aktsiatest). Hoolimata foorumeis avaldatud pessimistlikest ennustustest märkisid investorid emissiooni 6,7kordselt üle ja olid tigedad, et nii palju osta ei saanud, kui tahtsid.

Seda artiklit näevad Äripäeva tellijad.
Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
podcastÄripäeva raadio­saadetele
ajalehtkõigile artiklitele ja TOPidele
investor-Toomasinvestor Toomase nõuannetele
infopankÄripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt