investor Toomas • 7. september 2018 kell 3:00
Investor
Ainult tellijale

City Service – vaid pealtnäha atraktiivne

Lugeja Anti juhtis minu tähelepanu City Service'i aktsiale, mis kaupleb Varssavi börsil. Vaatasin järgi ja veendusin oma silmaga atraktiivsuses – kuid ka selles, et ega seda aktsiat osta eriti ei õnnestu ega müüa ka mitte.

Rahvas Varssavi börsihoone ees.  Foto: Reuters/Scanpix

City Service on kinnisvarahooldusfirma, mis tuli Vilniuses börsile kinnisvarabuumi laineharjal mais 2007. Buumile omaselt ei hirmutanud kedagi ettevõtte kõrge valuatsioon (hinna/tulu suhe oli üle 30) ja fakt, et kontroll jäi tegelikult suuromaniku kätte (Leedu firma Icon, mis toona kandis nime Rubicon Group, jäi endiselt hoidma 72% aktsiatest). Hoolimata foorumeis avaldatud pessimistlikest ennustustest märkisid investorid emissiooni 6,7kordselt üle ja olid tigedad, et nii palju osta ei saanud, kui tahtsid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum