investor Toomas • 14. september 2018
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale
Blackstone sisenes Eesti turule.  Foto: Reuters/Scanpix

Märkamatu tehing

Ükski börs ei teinud Eesti eilsest suurimast uudisest, Luminori miljarditehingust üldse välja.

Tehingu osapooled Nordea, DNB ja Blackstone on kõik kolm börsiettevõtted, seega pidid nad tehingust nagu kord ja kohus investoreid teavitama. Stockholmi, Helsingi ja Kopenhaageni börsidel noteeritud Nordea ning Stockholmis ja Oslos kaupleva DNB aktsionärid said Luminori enamusosaluse müügiuudise kätte kaks tundi enne eilse börsipäeva algust. NYSE-l kaupleva Blackstone'i ajavööndis valitses uudise avaldamise ajal veel öö, seega oli varahaldusfirma aktsionäridel veelgi pikemalt aega uudist seedida.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum