Jaga lugu:
Juhtkiri
Ainult tellijale

Hinnad kerkivad Eestis hoogsalt nagu pärmisai

Kuulume mitme näitaja järgi arenenud riikide hulka, kuid inflatsioon püsib palgaralli ja välismõjude koostoimes kõrgena, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Foto: Anti Veermaa

Hinnatõus iseenesest ei ole hea ega halb. Töövõtjast tavatarbija võib praeguses olukorras olla pigem optimistlik, sest hoogne palgakasv prognooside kohaselt jätkub. Äripäev näeb äsja avaldatud aprilli tarbijahinnaindeksi muutuse valguses tõsist väljakutset ettevõtjatele, ennekõike eksportööridele. Oma negatiivse panuse annab siin Eesti üks olulisimaid välisturge Rootsi oma krooni nõrgenemisega euro suhtes. Valitsus peaks võimalike maksu- ja eelarvepoliitiliste otsuste, nagu aktsiiside langetamine, aga kindlasti ka laenuotsuste puhul analüüsima laiemat mõju majanduskeskkonnale.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum