Kuidas loomeettevõtlusega teenida?

Loomemajanduse tuleviku üle arutlesid (vasakult) Tallinn Dollsi juht Mari Martin, EASi loomemajanduse programmijuht Katre Purga, Filmipaviljoni tegevjuht Liina Maria Lepik ja PÖFFi direktor Tiina Lokk  Foto: Andras Kralla
Signe Sillasoo • 3. jaanuar 2017
Jaga lugu:
Kasulik
Ainult tellijale

Investeerides loomemajanduse edukatesse ettevõtmistesse 1 euro, saab kuni seitse eurot kaudselt vastu, sõnas PÖFFi direktor Tiina Lokk loomemajanduse teemalises vestlusringis.

Eestis tehtud uuringu põhjal toob iga suurde ja rahvast kõnetavasse kultuurisündmusesse, populaarsesse festivali investeeritud euro piirkonda kaudselt tagasi neli eurot. Rahvusvaheliste uuringute kohaselt isegi kuni seitse eurot. „Tagasi tuleb see lihtsalt – see hakkab sellest, kui inimene tuleb kodunt välja. Sinna alla kuuluvad kõik selle tee peale jäänud kulutused, enne kui ta jõuab näiteks teatri- või kinosaali,“ selgitas Tiina Lokk. Selliselt aitavad suurüritused kaasa teenusemajanduse ekspordile.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum