• Jaga lugu:

  10 asja, mida ettevõtja kahetseb

  KontorFoto: Shutterstock

  Üldjuhul kahetsevad ettevõtjad, et jätsid hea võimaluse kasutamata.

  Väljanded Entrepreneur ja Business Insider toovad rea näiteid sellest, mida ettevõtted sageli kahetsevad.
  Liiga kiire kasvamine. Kui äri läheb hästi käima, võib tekkida üsna kiiresti mõte, et head hoogu peaks ära kasutama ning laienema hakkama. Ettevõtja võib ilma pikema analüüsita palgata juurde inimesi või avada uusi esindusi. Läbimõtlematu laienemine võib kaasa tuua selle, et õige pea saab juhtkond kõrvetada – laienemine oli ennatlik ning varasemad probleemid võivad suuremas ettevõttes hoopis suuremad tunduda. Veelgi enam – läbimõtlematu laienemine võib su ettevõttes tuua esile neid probleeme, mille olemasolust sa veel teadlik polnud.
  Liiga vähene ambitsioon. Teine ettevõtja tüüpiline kahetsus on eelmisele vastupidine – liiga vähene ambitsioon ning hirm kasvada. Ettevõtlus on riskide võtmine, mis tähendab, et edu nimel tuleb teha otsuseid, mille õigsuses sa lõpuni päris kindel pole.
  Sildade põletamine. Kui su ettevõttel kaob kliendisuhe, ära tõmba kliendi nime oma kontaktide nimekirjast maha. Püüa hoolimata nässu läinud partnerlusest säilitada häid ja viisakaud suhteid.
  Liigne keskendumine tootele ja mitte kliendile. Ettevõtja ülesanne on tulla välja toote või teenusega, mis täidab turul tühja koha. See tähendab, et toote arendusel ja väljatöötamisel peaksid sa mõtlema enim sellele, mida kliendid soovivad ning püüdma alla suruda seda, mida sa ise tahaksid, et kliendid tahaksid. Toodet või teenust luues püüa kombineerida enda ja klientide soove – nii saad sa toote, millega oled rahul nii sa ise kui ka kliendid.
  Unustad ettevõtte kultuuri. Ettevõtet juhtides on väga oluline, et sa ei unustaks ettevõtte töökultuuri ehk töötajate heaolu ning sõbralikku meeleolu. Sealjuures on oluline, et sa paneksid ettevõtte põhiväärtused paika juba kohe alguses ning püüaksid nende järgi ka talitada. Hiljem on logisevat kultuuri väga raske muuta.
  Sa ei konsulteeri. Üsna tüüpiline on ettevõtjate puhul ka see, et probleemide korral püütakse ise pusida ega otsita abi. Tegelikult tasub probleeme endale võimalikult kiiresti teadvustada ning otsida abi väljastpoolt. See võimaldab ettevõtte olukorda kainelt hinnata kui kiiresti otsida lahendusi, mis aitavad ettevõttel oma probleemidest kiiremini üle saada.
  Sa püüad ise teha. Samuti on tavaline, et kahetsetakse liigset isetegemist. Kuigi firma võib tunduda sulle väga südamelähedane, ära karda lahti lasta ning uusi inimesi kaasata.
  Ära ignoreeri tagasisidet. Keegi pole täiuslik ning seda peab endale ikka ja jälle meelde tuletama. Kõike pole võimalik teha nii hästi, et parandamisruumi pole. Kui sa end selliselt häälestad, mõistad sa õige pea, et tagasiside, ka negatiivne, on igati kasulik sinu ja su ettevõtte arengule. Seega, võta konstruktiivset tagasisidet alati tõsiselt, analüüsi seda ning tee vajadusel korrektuure.
  Sa ei võta aega maha. Väga palju ettevõtjad ohverdavad oma isikliku elu, et oma firma edule kaasa aidata. Tegelikult tuleks püüda aga tööelu ja eraelu lahus hoida ning võtta aega lähedaste ja sõprade jaoks. Nii säästad sa oma vaimset kui ka füüsilist tervist.
  Sa oled keskendunud vaid lõpptulemusele. Ilmselt see on ettevõtjate seas kõige levinum kahetsus – kunagi ei olda rahul, sest endale võetud ambitsioonika eesmärgini on pikk maa veel minna. Ära mõtle, et su tegevusel on vaid üks eesmärk: tähista väikesi võite ning kordaminekuid. Nii on lihtsam edasi minna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.