24. mai 2018 kell 14:30

Kaupleja Alex: nafta teeb tuju heaks

Nafta hind on paar päeva liikunud soodsas suunas.  

Minu lühike positsioon naftas jõudis täna korralikku plussi ja tegi mu tuju päris heaks.

Plaanin juba täna õhtul oma positsiooni sulgeda. Kuidas täpselt ja miks, sellest kirjutan täpsemalt homme.

Eile rakendus minu Insysi positsiooni stop-loss order, võiks öelda, et juba teist korda ning mu positsioon sulgus, tuues kaasa väikese kahjumi. Siit saadud õppetund on, et kui idee ei tööta, on parem positsioon ise ja varem kinni panna, aga mitte oodata stop-lossi rakendumist. Ja teist korda sama reha peale mitte astuda. Ükskõik kui ilus see idee siis ka algul ei paistnud.

Veel on mul lahti pikad positsioonid Baidus ja Ciscos. Cisco on mõnevõrra plussis, selle jätan veel avatuks, aga Baidu tuleb vist sulgeda. Samal põhjusel, mis Insys: idee ei tööta. Kahju küll on, aga mis teha. Paljalt kahjutunde pärast rohkem raha kaotada oleks ka vale.

Ülevaate Alexi kauplemiskontost ja viimastest tehingutest leiab SIIT.

Alexiga saab suhelda ka Facebooki ja Twitteri vahendusel.

Panustan jätkuvalt hiinlastele

Samuti hoian oma pisikest positsiooni Portugali energeetikafirmas EDP, mille mäletatavasti lubas börsilt välja osta hiinlaste taastuvenergiatootja China Three Gorges (CTG). CTG pole veel uut pakkumist teinud, kuid analüütikud on üsna kindlad, et see tuleb.

Vahepeal tegi CTG sellise tiibmanöövri, et kauples Portugali finantsinspektsioonilt eraldi loa selleks, et saaks osta aktsiaid ka siis, kui tal ei õnnestu neid koguda 50% pluss üks. See on minu vaatevinklist kehv väljavaade: kui CTG-le müüakse piisavalt aktsiaid, et ta ei saa EDP-d turult välja osta, aga saab kokku kolmandiku, saab ta teiste energeetikafirmade võistlevaid pakkumisi blokeerida. Just nimelt võistlevate pakkumiste peal ongi minu peamine lootus EDP aktsiaga rohkelt kasumit teenida.

Niisiis plaanin täna peamiselt vanu positsioone sulgeda. Samas pean tegelema ka uute otsimisega. Milliseid ideid mul leida õnnestub, sellest samuti pikemalt homme.

Hetkel kuum