Panustan Saksamaa ja kulla tõusu

DAX ja Alexi sisenemiskoht.  Foto: Kaupleja Alex

Võtsin täna hommikul kaks väikest positsiooni, ühe Saksa aktsiaindeksis DAX ja teise kullas. Teen panuse sellele, et mõlemad võivad lühiajaliselt märkimisväärselt tõusta.

Teatavasti liiguvad dollari ja kulla kursid üldiselt vastassuundades. Nii nagu USA dollar, on ka väärismetall investoritele n-ö turvasadam. Nii et üks pakub teisele alternatiivi ja kui üks neist kallineb, võivad investorid ja spekulandid hoopis teise poole pöörduda.

Kullal on tõusulootust

Pärast Euroopa keskpanga (EKP) ja USA föderaalreservi Fedi viimaseid otsuseid on dollari kurss euro suhtes saanud tugevat toetust. Kuld aga on kukkunud 1305 dollari pealt 1255 dollarile.

Tänase panuse põhiidee oli, et turud on dollari hinda juba kõik kasvufaktorid sisse arvestanud ning selles valuutas võib peatselt järgneda korrektsioon. See peaks omakorda kulla hinnale soodsalt mõjuma.

Tänasel kulla hinna graafikul ongi juba näha märke, et pullid on asunud kulda ülespoole upitama. Läksin pikaks tasemelt 1258,35 dollarit, pannes stop-loss'i 1253 dollari tasemele - mis ei ole mitte ainult madalamal tänasest madalaimast tasemest, vaid üldse madalaim tase mullusest novembrist saadik. Kogus (lot) on 0,1, seega mitte üldse suur. Admiral Marketsi kulla CFD nominaalkogus on sada untsi, seega minu panuse suurus on 10 untsi.

Kaupleja Alexi kontoseis

Hetkesaldo (suletud tehingute summa kontol): 9792 eurot

Kapital (avatud tehingute kasum/kahjum kontol): 9563 eurot

Reaalajas ülevaate Alexi kauplemiskontost ja viimastest tehingutest leiab SIIT.

Saksa indeksiga ülesmäge

Viimastel aastatel on turuindeksid üle maailma tavatsenud liikuda korrelatsioonis. Nii kui kukub üks, kukuvad ka teised ja vastupidi. Kui USA indeksid langusele pöörasid, kukkus ka Saksa suuremaid noteeritud tööstusettevõtteid koondav DAX 30.

DAX vajus 12123 punktini ja vähemalt graafikult näis mulle, et hakkab sealt tasemelt leidma toetust ja joonistama põhja. Ootasin esimesed tõusu märgid ära ja läksin pikaks, sama suure panusega kui kullas ehk 0,1 kogust.

Minu sisenemistase oli 12259,81 punkti, stop-loss'i panin 12100 punktile ehk tänasest põhjast pisut allapoole. Esimesed kauplemistunnid tunnistavad, et esialgu olen õigel teel, sest positsioon on juba mõniteist eurot plussis. Muuseas on DAXi hinna/tulu suhe P/E parem kui USA indekseil. Aga see ei olnud selle positsiooni võtmisel peamine argument, selleks oli ikkagi tehniline analüüs.

 

Hetkel kuum