Hulgimüüja võttis veerand miljonit dividendi

Ehitusmaterjalide hulgimüüja Wermstock nimetab kodulehel ühe tehtud tööna ka Ülemiste keskuse.   Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Sanitaarseadmete ja muude ehitusmaterjalide hulgimüügiga tegeleva Wermstock ASi omanik Teet Kolts võttis taas veerand miljoni euro ringis omanikutulu.

Ettevõte kuulub Kolts Invest OÜ kaudu täielikult Teet Koltsile, kes võttis eelmisel aastal ettevõttest omanikutulu 240 000 eurot. Aasta varem maksis ta dividendiks 280 000 eurot, selgub Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandest. Jaotamata kasumit on ettevõttesse kogunenud üle 1,67 miljoni euro.

Lõppenud 2018. aastal oli ettevõtte müügitulu 5,1 miljonit eurot ja kasum 401 353 eurot. Aasta varem olid tulemused suhteliselt sarnased: müügitulu 5,5 miljonit ja kasum 486 035 eurot. Kaubast 1,37% müüdi mullu välisriikidesse.

Eelmisel aastal töötas ettevõttes keskmiselt 10 töötajat, kelle palgakulu koos maksudega oli 272 483 eurot, sh juhatuse liikme tasu koos maksuga 22 304 eurot. Juhatuses on üks inimene - omanik Teet Kolts.

Ehitusturul kasvu ei näe

Selleks aastaks seadis ettevõte eesmärgiks suurendada ettevõtte turuosa kõigis põhilistes tegevusvaldkondades, samas tõdetakse, et ilmselt ei kasva Eesti ehitusturg sel aastal, sest elukondlike hoonete ehitus on stabiliseerunud. „Sellega seoses ootame ka Wermstocki käibe jäämist samale tasemele, mis eelneval aastal. Samal ajal on suurenenud ka konkurents, mis võib käibele ja kasumile mõju avaldada,“ kirjutatakse aruandes.

AS Wermstock on asutatud 1993. aastal ja põhineb täielikult Eesti kapitalil. Ettevõte meenutab kodulehel, et oli üks esimesi ettevõtteid, kes alustas keraamilise plaadi ja sanitaarkeraamika impordi ja edasimüügiga Eesti turul.

Wermstocki põhitegevus on siseviimistlus-ja ehitusmaterjalide projekti-, hulgi- ja jaemüük. Suurema osa ettevõtte müügist eelmisel aastal moodustasid keraamilised seinaplaadid ja põrandaplaadid, täismassplaadid, klaasmosaiik ja keraamiline mosaiik, sanitaartehnika, vannitoamööbel, vannid, segistid, dušisüsteemid, massaaživannid ja massaažibasseinid, aurusaunad ja dušinurgad.

Jaga lugu:
Hetkel kuum