Kommentaar: Suured ei soovi tegelda väikestega

Harry Tuul, Harry Tuul 18. mai 2011, 11:13

Eesti suurimad pangad näitavad taaskord, et ei soovi tegelda klientide väikeste soovidega - näiteks väikeste rahatähtedega.

Nimelt teatas eelmise aasta mai alguses rahandusministeerium üheskoos suuremate pankadega ametlikult, et väikseim kupüür sularahaautomaatides saab olema 10eurone. Tõsi, ei välistatud üheselt ka teisi võimalusi. Sellele järgnenud rahva pahameeletorm ja kampaania sotsiaalmeedias, kus nõuti 5eurost kupüüri rahva põhiõigusena, sundis pankasid meelt muutma ja juba juuni keskel teatasid SEB, Sampo ja Nordea, et 5euroseid saab nende automaatidest 1. jaanuarist 2011. Swedbank sai üleminekuga hakkama mõni aeg hiljem. Selgus, et nn Euroopa tavasid saab muuta ning tehnilisi nõudmisi täita.

Kaks turgu valitsevat suurpanka pole aga oma plaani maha matnud, vaid süstemaatiliselt andnud vihjeid purunevatest rahatähtedest ja 5euroste vähesest populaarsusest. Nüüd, mõni kuu eurole üleminekust hiljem, püüavad lõviosa turust kontrollivad SEB ja Swedbank taas oma tahtmist peale suruda ja nii kogub hoogu püüd sularahaautomaatidest 5eurosed välja puksida. Samal ajal Sampo ja Nordea kinnitavad, et nendeni pole jõudnud ühtegi kaebust tõrkest 5eurose väljastamisel.

Eestis on ligi 1,8 miljoni pangakaarti ja just nende omanike otsustada jääb, kas kliendile parim lahendus on tõesti 5euroste sularahaautomaatidest kaotamine või vajadusel jalgadega hääletamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. May 2011, 13:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing