Ministeerium: seadus pole kuhugi takerdunud

05. juuli 2011, 09:34

27. juuni Äripäev kirjutas, justkui oleks korruptsioonivastane seadus takerdunud ministeeriumide vaidlusse. See ei vasta tõele.

Uus korruptsioonivastane seadus on ministeeriumides kooskõlastusringil. Kooskõlastusring ei ole formaalne, vaid sisuline protseduur. Sellega kogub eelnõu ette valmistav ministeerium kokku nii teiste asutuste kui ka näiteks ettevõtjate, kodanikuühenduste ja huvirühmade arvamused ning analüüsib ja arutab neid enne, kui eelnõu esitatakse valitsusele.

Arvamusi ei küsita linnukese pärast, vaid selleks, et saada Eestile parim lahendus. Justiitsministeerium soovib olla hea õigusloome tava eestvedaja ja selle juurde kuulub ka austus ja avatud meel teiste ettepanekute suhtes. Isegi kui nendega ei nõustuta, tuleb neid mõista.

Justiitsministeerium eelnõu koostajana esitas oma ettepanekud ja ka argumenteeris neid seletuskirjas. Loomulikult pole töö sellega lõppenud ning justiitsministeerium on tagasisidet arutanud ning eelnõus esialgu määratud deklarantide ringi laiendanud. Ka ministeeriumi sisearuteludes oleme jõudnud selleni, et deklarantide ringi laiendatakse näiteks Tallinna linnaosavanematega ning luuakse regulatsioon, et asutused saaksid ise neid andmeid koguda. Parandusi on veelgi.

Lisaks olgu öeldud, et algusest peale on eelnõus olnud soov saada ajakohasem deklareerimisviis. See hõlmab nii eeltäidetud deklaratsioone kui ka nende deklaratsioonide avalikustamist veebis.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. July 2011, 09:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing