22. august 2012 kell 4:47

Igor Rõtov: 2013 võtke riske

Mina olen veendunud, et Eesti ettevõtjal tuleb sügisel ja aastal 2013 jõuliselt investeerida, võtta riske ja teostada oma unistused, kirjutab Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Täna Äripäevas ilmunud kolumnis kirjutab Igor Rõtov, et tänapäeva globaalne majandus koosneb suurest hulgast kiiresti muutuvatest mõjuritest, mida majandusteadlased ja analüütikud interpreteerida püüavad. Paraku üsna abitult.

Õnneks on meil sadu kui mitte tuhandeid ettevõtjaid, kelle ärivaist ja turutunnetus on üksjagu täpsem kui ametlikud prognoosid. Mõned neist kuuluvad ka minu tutvusringkonda ja täna on nad optimistlikumad kui veel mõned kuud tagasi. Neisse mina usun palju enam.

Iga nädal jookseb Äripäevast läbi uudis mõnest põnevast algatusest  või eduloost koduturul. Põllumajandusele koidab kuldne sügis. Lisaks teedele näeb linnapildis ka majade ehitust. Mulle oli märgiline, tegi tuju heaks kogu päevaks,  kui lugesin, et viimaks ometi on ka Eesti börsi murelaps Baltika kasumi teeninud. Ettevõtjate usk endasse ja majandusse on juba taastunud või teeb seda kohe-kohe.

Kuidas põhjendab Igor Rõtov pööret paremuse poole? Või kuidas suhtuda Kreeka probleemidesse? Loe pikemalt kolmapäevasest Äripäevast.

Autor: Igor Rõtov, Harry Tuul

Hetkel kuum