Liisi Jürgen • 24. aprill 2012
Jaga lugu:

Pension mitmest ELi riigist

Euroopa Liidu eri riikides ametlikult töötades saab pensionile jäädes pensioni igalt riigilt vastavalt seal töötatud ajale, kirjutab advokaat Liisi Jürgen. 

Pensioniõiguslik staaž saadakse eri riikides töötatud aja liitmisel. Kui inimene on töötanud mõnes ELi liikmesriigis, Norras, Islandil, Liechtensteinis või Šveitsis (edaspidi EFTA) ja omandanud vähemalt aastapikkuse pensionistaaži, tuleb sotsiaalkindlustusametile esitada pensioni taotledes nimekiri riikidest, kus on töötatud, vajadusel koos staaži tõendavate dokumentidega. Kui inimene on töötanud näiteks kolmes riigis, saab ta pensionile jäädes kolme riigi pensioni.

Kuidas pensioni arvutatakse, kuidas seda taotleda ja kes seda maksab, loe tänasest Äripäevast.

Jaga lugu:
Hetkel kuum