11. september 2017 kell 9:00

Minister külas: Kadri Simson eitab populismi

Kadri Simson  Foto: Raul Mee

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson vastas saates „Minister külas“ küsimusele, miks ta sekkus ametiühingute ja tööandjate vahelisse arutellu ja kutsus tööandjaid üles alampalga määra tõstma.

„See pole kindlasti mu valimiseelne populism,“ ütles ta ja tunnistas, et valitsus ei mõelnud koalitsioonilepet kokku pannes selle peale, et tööandjad võivad tulumaksuvabamiinimumi tõstmist 500 euroni võtta kui vabadust miinimumpalka mitte tõsta.

Samuti tõdes Simson, et IRLi jäik seisukoht, et võõrtööjõu kvoodisüsteemi ei tohiks paindlikumaks muuta, pidurdab võimalust luua selgeid lahendusi. Simson usub, et tööandjad tooksid sisse töökaid spetsialiste ja leiab, et tööjõupuudus on juba pikemat aega suurim probleem, mistõttu on kindlasti vaja leida viise, kuidas võõrtööjõudu lihtsamalt sisse saaks tuua. Kui ei jõuta kokkuleppele muuta kvooti suuremaks, tuleb Simsoni sõnul osa sektoreid kvoodi alt lihtsalt välja tuua.

Küsimuse peale, miks Keskerakond erinevalt teistest väljaspool erakonna nimekirja kandideerijatest Edgar Savisaar Keskerakonnast välja ei viska, vastas Simson, et tegu on lihtsalt Keskerakonna asutajaliikme teisiti kohtlemisega. „Savisaar on muutliku meelega ja ega see enam ajas paremaks ei lähe,“ ütles ta selle kohta, miks Keskerakonna uued juhid Savisaare pidevat kriitikat välja kannatab. „Me lihtsalt võtamegi teda sellisena,“ tunnistas Simson.

Hetkel kuum