Priit Pokk • 20 juuni 2018

Kas uus seadus suudab panna välismaiseid vedajaid trahve maksma?

Eda Rembel (MKM veondus- ja liiklustalituse juhtivspetsialist)  Foto: Karli Saul

1. juunist jõustus uus autoveoseadus, mille loomega on tegeletud juba alates kümnendi algusest.

Peamiste muudatustena lihtsustab uus seadus dokumendikontrolli, muutub vedajate vastutuse printsiip rikkumiste korral ning adresseerib mõningal määral välismaiste vedajate distsiplineerimist selleks, et Eestis ei jääks trahvid maksmata.

Selle üle, kas sai ka hea seadus ning miks seadus just sellisena välja tuli, arutlevad saates "Õigusruum" majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhtivspetsialist Eda Rembel ning veonduse ümarlaua üks eestvedajatest ettevõtte Transring Tartu juhataja Jaak Kivisild. Saatejuht on Priit Pokk.

Hetkel kuum