19. juuli 2018
Jaga lugu:

Kuidas kaitsta end töövaidlustes?

Töötajad ehitusplatsil pausi pidamas.  Foto: Andras Kralla

Tööandjad püüavad üha rohkem kohtu kaudu töövaidluskomisjoni otsuseid põrmustada.

Töövaidluskomisjoni kaasustest 8% läks mullu edasi kohtusaali, kus tööandja üle võidutsenud töötaja on juba märksa haavatavamas positsioonis. Kohtusse minek on üldjuhul riskantne neile töötajatele, kel puudub sotsiaalne turvavõrk. Mida sellises olukorras saab teha töötaja aga kuidas saab ennast kaitsta tööandja? Hommikuprogrammi stuudios on külas ERGO kindlustusseltsi esindaja Maiko Kalvet.

Maailma suurima värbamisuuringu põhjal pole tööjõupuudus olnud viimase 12 aasta jooksul kordagi varem nii terav kui praegu. Koguni 45 protsenti küsitletud tööandjatest üle maailma tõdes, et vajalike oskustega töötajaid on keeruline leida. Mis seis Eestis on? Kuidas ja kas saame kriisi ennetada? Stuudios on külas Manpower Baltikumi juht Heigo Kaldra.

Veel kõneleme promootori Eva Palmiga, kes tõi nädala alguses Tallinnas esinenud ansambli Guns N' Roses Eestisse. Uurime ta käest, kuidas kontsert sujus ja millised emotsioonid teda valdavad.

Saatejuhid on Alyona Stadnik ja Priit Pokk.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas