23. august 2018 kell 8:00

Viljar Arakas vs Tanel Kiik: kas sissemakseta eluasemelaen on hea mõte või ei?

Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas (paremal) ja keskerakondlasest peaministri büroo juht Tanel Kiik.  Foto: Andras Kralla

„Poliitikute töölaud" keskendub sel hooajal valimisdebatile, mis on avanud üsna tuliselt ja tundub, et aina tulisemaks ka läheb. Seda iseloomustab ka debatt, mille pidasid avasaates maha Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas ja keskerakondlasest peaministri büroo juht Tanel Kiik.

Teemaks oli, kas – ja miks üldse – peaks täide viima Keskerakonna lubaduse, et noored pered saaksid võtta eluasemelaenu ilma sissemakseta. Mida see tähendaks meie niigi ülekuumenenud kinnisvaraturule? Kas see tooks nii palju hapusid laene, nagu Eesti Panga president Ardo Hansson kartis? Kas kodu soetamise nimel on vaja valada higi ja pisaraid, nagu Viljar Arakas arvab? Või peaks riik tulema appi nii palju kui võimalik? 

Saatejuht on Eliisa Matsalu.

Hetkel kuum