Mis haigusi avastavad geeniproovide abil meditsiinigeneetikud?

30. august 2018, 13:00
Liis Leitsalu-Moynihan Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramu peaspetsialist
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180829/BROADCAST/180829671/AR/0/AR-180829671.jpg

Seekord keskendume saates "Terviseuudised" geenidele. Parasjagu on käimas geeniproovide kogumise kampaania, kus aasta lõpuks loodab Eesti Geenivaramu juurde saada 100 000 inimese geeniproovid. Stuudios on geenivaramu juht professor Andres Metspalu koos geneetikust noore teadlase Liis Leitsaluga.

Kuid enne seda kohtume kliinikumi meditsiinigeneetiku Riina Žordaniaga, kes räägib, milliseid geeniproove nemad koguvad ja mis haigusi nende abil leiavad. Saates kirjeldab ka üks Meditsiiniuudiste toimetaja oma kogemust juba varem antud geeniprooviga – nimelt on geenivaramu asunud esimestele õnnelikele väljastama kokkuvõtteid nende haiguste riski või ravimite toime kohta.

Saatejuht on Kadi Heinsalu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. August 2018, 13:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing