Äripäev • 11. oktoober 2018 kell 10:16

Riik peab hoidma kokku inimese aega

Egon Veermäe, Igor Rõtov, Aivo Adamson Äripäeva kontoris  Foto: Äripäev

Isemajandava Eesti saates leidis Alexela nõukogu esimees Aivo Adamson, et riigi poolt pakutavad teenused peavad olema ladusad ning keskenduma sellele, et inimese ajakulu riigiga suhtlemisel oleks nii väike kui võimalik.

Teine saate külaline Sotsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe ütles, et riik peaks senisest palju enam panustama koostööle start up kogukonna ja erasektoriga laiemalt. Veermäe leidis, et pole piisav, kui võrrelda ennast mahajäänud vana Euroopaga vaid tuleks minna edasi.

Saates tõdeti, et kuigi meil on õigusega eeskujuliku e-riigi kuvand, siis tulevikku vaadates tuleb veel teha palju rohkem, tõhusamalt ja kiiremini. Saatekülalised tõid nii positiivseid kui negatiivseid näiteid ning arutlesid, millal ja kuidas need väga olulised küsimused võiksid muutuda ka võimupoliitika prioriteediks.

Saadet juhtis Igor Rõtov.

Isemajandav Eesti on saatesari, kus tuletame kuulajatele meelde, kuidas sai IME teoks 30 aastat tagasi ning arutame, millist IMEt me peame Eestis tegema, et oleksime edukad ka 10 aasta pärast. Sari valmib koostöös Ellex Raidla, Ülemiste City ja Teenusmajanduse kojaga.

Hetkel kuum