Äripäev • 28. detsember 2018 kell 10:15

Mis auto torkab tänaval silma?

Kui ratsionaalselt mõeldes jääb mulje, et Eesti tänavatel liigub enim Volkswageneid, siis tegelikult märkab iga autoomanik tihemini pigem sama autot, millega ta ise sõidab, leidsid Äripäeva hommikuprogrammi vedanud Madis Aesma ja Kaspar Allik oma kogemust jagades.

Eesti aasta auto 2019 Moskva automessil  Foto: TASS/Scanpix

Mõttevahetuse tekitas fakt, et nii autoajakirjanikud kui ka rahvas valis aasta autoks 2019 Kia Stingeri – auto, mida siinsetele tänavatele veel arvukalt jõudnud ei ole. Enda Rootsis toodetud Saab 9-3 Aesma aga aasta autoks ei valiks.

2018. aasta lõpuni pole enam suurt jäänud. Hinnanguid ja kokkuvõtteid selle kohta, kuidas erinevate valdkondade tegijatel läks, tehakse lausa hoogtööga ja nii nano- kui ka globaaltasandil, kusjuures võitjaid ja kaotajaid sätitakse meedias alatihti ka kõikvõimalikesse edetabelitesse.

Reedehommikune saade ongi pühendatud pingeridadele, millega ülemaailmne meedia on 2018. aastat kokku võtnud – tähtsamatest teadusuudistest kuni halvimate telefonideni välja.

Hetkel kuum