Poliitikute puhastustulest ja Merko rahalaevast

Riigikogu liikme Rainer Vakra jaoks polnud viimane nädal tema poliitkarjääri jooksul just kõige rõõmustavam.  Foto: Andras Kralla

Poliitikud lükkavad valimistel eel üksteist puhastustulle ning selle üle võib ainult rõõmustada, leidsid ajakirjanikud saates „Äripäev eetris“.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kandidaatide Rainer Vakra ja Anastassia Kovalenko lõputööd võivad olla plagiaat. Vabaerakonna kandidaat tõstatas süüdistused Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi suhtes. Reklaamiärimees Paavo Pettai esitas süüdistused Keskerakonna suunal. Mailis Repsi suhe on läbi. Poliitikute kohta lekib enne valimisi kahtlaselt palju kompromiteerivat materjali.

Isegi kui mineviku pahategusid lekitavad konkureerivad erakonnad, tuleb avalikkusel „puhastustule“ korraldamise eest tänulik olla – kui see nii ei oleks, ei teaks me ilmselt siiamaani midagi nii mõnestki korruptiivsest teost, ütles saates ajakirjanik Pille Ivask, viidates idarahaskandaalile.

„Äripäev eetris“ saates rääkisid ajakirjanikud Pille Ivask, Viivika Rõuk ja Eliisa Matsalu plagiaatidest ja luukeredest, riigifirmade börsile toomisest ja Merko uskumatust edust. Kõneldi kinnisvaraturust, kiiresti kasvavatest ettevõtetest ning nippidest, kuidas töötajaid leida.

Kuulake saadet "Äripäev eetris" Äripäeva uuest podcast'ide keskkonnast.

Hetkel kuum