Maailma suurjõud võistlevad rahatrükis

Euroopa Keskpanga viimase rahapoliitika teemalise kohtumise protokollidest selgub, et valmistutakse täiendavateks stiimuliteks.  Foto: VINCENZO PINTO, AFP/Scanpix

Sel nädalal otsustasid nii Euroopa Keskpank kui ka USA föderaalreserv kindlustada sisetarbimise jätku jättes tõstmata baasintressimäärasid. Kui Euroopas jäävad intressimäärad praegusele tasemele, siis USA föderaalreserv otsustas baasintressi langetada.

Laenukeskkonna soodustamine võib anda USA-le tarbimiseelise globaalses kaubandussõjas, kuid teisalt annavad sellised sammud aimu maailmamajandusse tekkinud müüridest.

Kuidas globaalsete majandusruumide põrkumine mõjutab Eestit? Kas pingestatud kaubandussuhetest on võimalik lõigata kasumit? Sellel ja paljudel teistel nädala uudis teemadel rääkisid Äripäeva ajakirjanikud Jaanus Vogelberg, Allan Rajavee ja Indrek Mäe.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum