• Jaga lugu:

  Rally Estonia majanduslikku mõju võib mõõta miljonites

  Tänavune Rally Estonia tõi Lõuna-Eestile kasu miljoneid eurosid.Foto: Paul Poderat/Lõuna-Eesti Postimees/Scanpix

  Autoralli on tõeline Eesti rahvussport. Suvel toimunud Rally Estonia juht Tarmo Hõbe käis kolmapäeval hommikuprogrammis külas ja rääkis suursündmuse korraldamise kogemustest ning majanduslikust mõjust.

  "Eelmisel aastal, kui me ei olnud veel WRC promotsiooniralli, oli majanduslik mõju ennekõike Lõuna-Eesti piirkonnale kokku 4,3 miljonit eurot, mis ralli külastaja, võistlejad ning meeskonnad sinna piirkonda jätsid," rääkis Hõbe.
  Sel aastal pole konjunktuuriinstituut veel majandusliku mõju uuringut valmis saanud, kuid võib oodata, et mõju on kõvasti kasvanud. "Pealtvaatajaid oli sel aastal umbes 30 protsenti rohkem, suurusjärgus 50 000 unikaalset pealtvaatajat. Kui uuring valmib oktoobri keskpaigaks, siis ise hindame, et see majanduslik mõju küündis sel aastal vähemalt 6 miljoni euroni. See on ikka väga-väga arvestav mõju Eesti riigile tervikuna ning fokuseerituna Lõuna-Eestile," lisas Hõbe.
  Kuula intervjuud pikemalt siit:
  Riigikontroll tõdes Saaremaa ja Hiiumaa parvlaevaühendust analüüsides, et parvlaevaühendus läheb palgakulude kasvu tõttu riigile aina rohkem maksma ning ühenduse pidamise perspektiividele tuleb mõelda juba praegu.
  Ülevaadet tutvustas kolmapäevases hommikuprogrammis riigikontrolli analüüsiosakonna peakontrolör Märt Loite.
  Loite sõnul tuleks 2022. aastaks ära otsustada, kas praeguse teenusepakkuja käest riik kasutab oma väljaostuvõimalust ja ostab need laevad endale või jätab need TS Laevadele. "Selleks hetkeks peaks küll nüüd olema selge, mis alternatiiviga on plaan jätkata. Sinna on vähem kui kolm aastat," viidates ka sellele, et kui on plaan ehitada Saaremaa sild, siis tuleks neid plaane kähku arutama hakata.
  Kuula intervjuud siit:
  "Septembris ei joo" on algatus, millele saavad kaasa aidata ka tööandjad. Tervise Arengu Instituudi terviseriskide ennetamise keskuse juhataja Anneli Sammel räägib hommikuprogrammis sellest, kuidas tööandjad saavad oma panuse anda.
  Kuula intervjuud siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Eestis kahtlustatakse esimesi juhtumeid uue koroonatüvega
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.