Rivo Sarapik • 26 veebruar 2020

Elektriautoga saab kodusest elektriühendusest priiks

Elektrivõrk.  Foto: Raul Mee, fotograaf

Järgmise 10 aasta jooksul oodatakse Eesti teedele 100 000 elektriautot. Laialdasem kasutamine võib tarbijale tähendada seda, et enam pole tarvis kodu elektrivõrguga liita. Kuidas, sellest muu hulgas saates juttu teemegi.

Lisaks räägime, kuidas mõjutab suur hulk elektriautosid elektritarbimist ja -võrku veel ning millised uued võimalused targa elektrivõrguga tarbijaile kaasnevad ning kui valmis on Eesti elektritaristu seda koormust vastu võtma.

Saates on külas Eestis kõige jõulisemalt laadimisvõrgustikku kasvatava Eleporti tehnoloogiajuht Rain Neemlaid ja Tallinna Tehnikaülikooli Elektroenergeetika instituudi nooremteadur Hardi Koduvere.

Saadet veab Rivo Sarapik.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum