Igor Rõtov • 2. november 2020 kell 6:43

Kuula otse kell 11: kuumal toolil Markus Villig

26aastane Markus Villig oli viimases Rikaste TOPis 3. kohal väärtusega 374 miljonit eurot.  Foto: Raul Mee

Esmaspäeval kell 11 algavas otsesaates "Kuum tool" on külas Bolti asutaja ja juht Markus Villig.

Globaalselt Uberile, Lyftile ja teistele suurtele tegijatele konkurentsi pakkuv Bolt pürgib maailma vallutama kolmes ärinišis: sõidujagamise, toidu kohaletoimetamise ning elektritõukerataste teenustega.

Kiire laienemise hind on ka kõrge – eelmisel aastal jäädi 85 miljoni euroga kahjumisse. Seetõttu kaasati pärast riigilt "ei"-sõna saamist täiendavat kapitali. Maikuune 100 miljoni eurone raha tõstmine kasvatas ettevõtte väärtuse investorite hinnangul 1,7 miljardi euroni. Lisaks on edukas laienemine toonud mitmesuguseid tiitleid, näiteks pärjati Bolt suvel Euroopa kuumimaks ükssarvikuks ehk vähemalt miljardilise väärtusega idufirmaks.

Markus Villiguga räägime seetõttu saates Bolti kiirest kasvust, idufirmade väljakutsetest tänasel päeval ning suurettevõtja hinnangust päevapoliitika kuumadele teemadele. Saadet juhib Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Kell 11 algavat otsesaadet saab kuulata kas veebist siit või Tallinnas ja Harjumaal sagedusel 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Hetkel kuum