Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    6 põhjust katta põrand PU-ga

    PU tehnoloogia annab arhitektide ja sisekujundajate fantaasiale vabad käed, võimaldades nende visioonid reaalsuseks teha.

    PU on põrandakattematerjal, mis päästab lootusetus olukorras põranda väljavahetamisest ja kaitseb uut põrandat kulumise ja määrdumise eest, kuid ka palju muud. 60 aastat põrandakaitsesüsteemidega tegelnud Saksamaa ettevõtte Dr. Schutz Groupi Eesti haru juhatuse liikmed Mario Hansberg ja Arko Suppi selgitavad PU eeliseid.

    Kuidas toimib?Protsessi käigus puhastatakse põrandakate mustusest, värvist ja vahast, kasutades spetsiaalset polümeeride ja mustuse lahustamiseks loodud ainet ning mehaanilist karestamist, et tagada materjali maksimaalne nakkuvus. Aluspinna täielik puhtus on kvaliteetse tulemuse aluseks. Seejärel toimub põranda katmine veebaasiliste PU-toodetega, mille kõvenemisprotsess saab alguse alles pärast vastavate ainete kokkusegamist. Keskmiselt jõutakse koos aluspinna puhastusega töödelda ca 100 m² põrandat ühe tööpäeva jooksul. Põrandad saab kasutusele võtta minimaalselt 10 tundi pärast viimase kihi paigaldust.

    "Kõige parem tunne on siis, kui saad kliendi välja aidata lootusetust olukorrast," sõnab Dr. Schutzi juhatuse liige Mario Hansberg, kelle sõnul on sageli nii, et klient kutsub vaatama põrandat, mis tema arvates tuleb täielikult välja vahetada, kuid kohapeal selgub, et PU-tehnoloogia päästab. "Paljud põrandad annab isegi ilma värvimata taastada päris heasse olukorda ja seda üsna lühikese ajaga ja tunduvalt soodsamalt, kui põranda välja vahetamine," kinnitab Hansberg ja lisab, et on teinekord isegi üllatunud sellest, kui halvas seisus põrandaid on võimalik päästa ja mitte ajutiselt - PU-tehnoloogia kõige suurem kasutegur on selle vastupidavus, sest omadustelt ning välimustelt on see võrreldav uue põrandaga.
    Elu ja äri ei jää seisma
    Põrandapinna katmine PU-tehnoloogial põhineva lahendusega võtab aega nädalavahetuse, võib piisata ka ühest päevast. "Mõnisada ruutmeetrit põrandat on ühe nädalavahetuse töö. Inimesed lähevad reedel koju ja tulevad esmaspäeval uue põrandaga kontorisse,” selgitab Hansberg. Samuti saab põrandat katta osade kaupa, kui lükata mööbel alguses ruumi ühte serva ja teha pool ruumi, seejärel teine pool. Põrandad saab kasutusele võtta minimaalselt 10 tundi pärast viimase kihi paigaldust. Tulemus on see, et põranda taastamise ajaks pole vaja ruumidest välja kolida ja tavapärane äritegevus saab jätkuda suuremate katkestusteta.
    PU tehnoloogiaga saab isikupärastada põrandat oma tahtmise järgi (pildid, logod, teeviidad jne) ning muuta põrandat mängulisemaks.
    Libisemiskindlus päästab duši all libisejaid
    PU-tehnoloogiaga saab anda põrandale libisemiskindluse ning läbipaistva lahenduse abil saab libisemiskindluse kaotanud põrandale selle tagasi anda. "Kui tavapärane standard on R9, siis PU abil saab põrandale anda R11 tasemele vastav libisemiskindlus," sõnab ettevõtte juht.Näiteks on see tähtis spordisaalide põrandate ja pesemisruumide puhul. “Kui on intensiivne mäng, inimesed higistavad, põrand saab märjaks ja läheb libedaks. Samuti on libisemiskindlus tähtis pesuruumides. Meie üks pikaajaline hea klient - Muusikaakadeemia ühiselamu - kes on meilt mitu aastat mitmes osas abi saanud. Neil on kogu maja põrandad PU-ga kaetud,” toob Hansberg näiteks.Peale selle päästab PU vanad kahhelplaadid - oma aja ära elanud vannitoaviimistlust ei pea välja lammutama, vaid see toimib ja näeb pärast PU-ga katmist välja nagu uus. “Näiteks Hollandis ja Soomes kasutatakse PU-lahendust vannitubadele täiesti uue väimuse andmiseks, millega kaetakse nii seinu kui ka põrandaid. See on palju kiirem ja soodsam lahendus kui plaatimine.”Kuid on ka teisi kohti, kus libisemiskindlust hädasti vaja on. “Meie materjalidega on tehtud ka proteesilabor, kus proteesi lihvimise ja kipsitolm tegi põranda hästi libedaks ja see oli nagu piljardisaali rada,” selgitab Hansberg ja teeb nalja, et võtaks hea meelega järgmise kliendina käsile suusakoondiste määrdetiimide kasutatavad pidamisalad.
    PU Anticolor – kestev kulumiskindlus ja püsiv kaitse plastifikaatorite, desinfitseerimisvahendite ja värvainete vastu. Lihtsam hooldada ja uus laitmatu väljanägemine.
    Antistaatika hoiab ära jahuplahvatused
    Kui hambaproteesilaboris tekib palju kipsitolmu, siis näiteks farmaatsiatehases tekib tolm tablettide tootmisel. "Seal kardetakse kõige rohkem tolmu hõõrdumisest tekkivat tolmu- või jahuplahvatust. Sama kehtib ka pagaritöökodade puhul," selgitab Hansberg. Kui valemisse lisada staatiline laeng, siis on tulemuseks väike plahvatus, nii et sellise plahvatusohuga hoones ei tohi olla põrandamaterjal selline, mis sädet edasi annab ja siingi on PU hea lahendus.
    Pikaajaline ja soodne lahendus
    Isegi kui otsustada uue põranda kasuks, jääb probleem, et see tuleks ikkagi millegagi katta. "Tavaliselt räägitakse sel puhul vahatamisest, kuid vahatamine ei lahenda põranda kulumise probleemi. See annab kena läike ja kuni paar kuud liigub mopp selle peal paremini, aga põranda kulumist vaha ei takista. Kiht, mis meie peale paneme, see on konkreetselt ohverkiht ja põrand selle all jääb kulutamata. Kui arvutada PU kestvus ja vahatamise sama aja maksumus kokku aastateks, siis võrdlusest selgub päris korralik võit,” kinnitab Hansberg ja lisab, et ka paigaldamise mõttes on PU soodsam kui päris uus põrand.Mis aga hooldusesse puutub, siis PU kiht ei lase mustusel vanamoodi põranda pooridesse imenduda. See aga tähendab lihtsamat puhastamist ja väiksemat puhastusvahendite kulu. "Spordisaali põrandale lihtsalt ei teki enam musti ketsitriipe ja isegi, kui mõni tekib, siis tuleb see kergesti ära," toob Hansberg näite.
    Loob tervisliku keskkonna
    “Meil on keskkonnasõbralikkusega kõik hästi. Meie lahendus vastab A+ emissoonikategooriale,” sõnab Hansberg ja täpsustab, et see tähendab, et igasugune kartus, et ega uuest põrandakattest mingit mürki eralduma või aurama hakka, on põhjendamatu. Tegemist on Euroopas igakülgselt sertifitseeritud materjaliga, mida on lubatud kasutada nii meditsiinis kui ka toitlustuses ja ka lasteasutustes. Peale selle on tänavu turule toodud uus eriti ökoloogiline toode PU Neo, mis on mõeldud Skandinaavia turule, kus on koostisosadele veelgi rangemad nõuded. “Mingit ohtu tervisele ei ole,” kinnitab Hansberg ja lisab, et vastupidiselt vahale PU ei kulu ja seega ei teki sellest ka tolmu, mida jalgadega laiali kanda ning sisse hingata ei ole kuigi tervislik. “Soomes on väga palju asbestpõrandaid ja kuna asbesti murenemisel eralduv tolm on eriti ohtlik, siis Soomes kasutatakse PU-d just selleks, et vanu asbest­põrandaid ohutuna hoida,” lisab ta.Vaata videosid, kuidas pääseda lõputust vahatamisest:https://dr-schutz.ee/porandate-taastamine-disain-ja-kaitsmine/https://dr-schutz.ee/ru/porandate-taastamine-disain-ja-kaitsmine/
    Vaata objektide galeriid inspiratsiooni saatmiseks!

    KOMMENTAARAeg riigihankeid paremini sõnastama hakataMeie kliendid on põhiliselt eraettevõtted, samuti koolid, kliinikud ja kontorid. Mis aga puudutab riigi hallatavaid hooneid, siis sinna me kahjuks jõudnud ei ole. Selle põhjus on see, et kui kuulutatakse välja riigihange, siis tavaliselt põrandate vahatamisele. Sellega me konkureerida ei suuda, sest hinna poolest pole meil vahatajaid edestada võimalik. Pealegi erinevad tehnoloogiad üksteisest nagu öö ja päev.Sooviksime, et riigihangete koostajad saaksid teadlikumaks ja oskaksid sõnastada hanget nii, et ka PU-tehnoloogia pakkuja hankes osaleda saaks.Kui tahetakse odavat vahatamist, siis saadakse tulemus, mis paraku ei kaitse põrandat ega kesta seal kuigi kaua. Seevastu on olemas kaasaegne lahendus, mis on mõnevõrra kallim, aga kestab vähemalt viis aastat ning ideaalis veelgi kauem ? oleneb sellest, kui heaperemehelikult selle põrandaga ümber käiakse. Riigiasutuste hallatavates hoonetes oleks ta väga õigel kohal, sest seal on eriti tähtis vaadata pikaajaliselt ette ja osata raha mõistlikumalt lugeda.Arko SuppiJuhatuse liige

    LISAINFO
    Dr. Schutz Estonia OÜMario Hansbergtel 5360 0232Arko Suppitel 5360 0265www.WaxNoMore.eewww.dr-schutz.ee
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Equinor maksab erakorralist dividendi ja ostab aktsiad tagasi
Norra energiaettevõte Equinor kinnitas tavapärase dividendimakse ning lisas sellele samas suuruses erakorralise dividendi, pakkudes aktsionäridele tulu kokku 0,70 dollarit aktsia kohta.
Norra energiaettevõte Equinor kinnitas tavapärase dividendimakse ning lisas sellele samas suuruses erakorralise dividendi, pakkudes aktsionäridele tulu kokku 0,70 dollarit aktsia kohta.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Kriis pani juhid liikuma. „Rahapakiga enam kedagi üle ei osta“
Viimaste aastate kriisid on muutunud erinevatel põhjustel juhtide vahetused tavapärasemaks, kuid ainult suurema palgaga üldjuhul enam tippjuhti konkurendi juurest üle ei meelita, rääkis värbamisagentuuri Fontese partner Eva Lelumees.
Viimaste aastate kriisid on muutunud erinevatel põhjustel juhtide vahetused tavapärasemaks, kuid ainult suurema palgaga üldjuhul enam tippjuhti konkurendi juurest üle ei meelita, rääkis värbamisagentuuri Fontese partner Eva Lelumees.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Kohus jättis Merko vaidluses riigiga tühjade pihkudega
Tallinna halduskohus, mis korra juba pikale veninud vaidluses riigilt Merkole pea miljoni kahjuhüvitist välja mõistis, jättis värske otsusega ehitusfirma kaebuse rahuldamata.
Tallinna halduskohus, mis korra juba pikale veninud vaidluses riigilt Merkole pea miljoni kahjuhüvitist välja mõistis, jättis värske otsusega ehitusfirma kaebuse rahuldamata.
Leedu firma plaanib Eestisse investeerida 18 miljonit
Leedu logistikakinnisvara ettevõte Sirin Development hakkab sel aastal ehitama Eestisse 8 miljonit eurot maksvat laohoonet, kokku plaanib firma investeerida Eestisse 18 miljonit eurot.
Leedu logistikakinnisvara ettevõte Sirin Development hakkab sel aastal ehitama Eestisse 8 miljonit eurot maksvat laohoonet, kokku plaanib firma investeerida Eestisse 18 miljonit eurot.