• Jaga lugu:

    Lavazza ja tippgastronoomia

    Foto: Martin Schoeller

    Lavazzal on tippgastronoomiaga väga tugev side. Aastakümnete jooksul on Lavazza töötanud käsikäes maailma gastronoomia parimate tegijatega ning see omakorda on arendanud nende arusaama suurepärasest kohvist.

    Lavazza järjepidev kirg kvaliteedi vastu viis neid 1979. aastal Luigi Lavazza nimelise kohvialase õppe- ning uurimiskeskuse loomiseni Itaalias Torino linnas. See on koht, kus on analüüsitud espressot ning selle tõmbeprotsessi viimase peensuseni.
    Ühest keskusest on tänaseks kujunenud Lavazza koolituskeskuste võrgustik, kuhu kuulub üle maailma juba üle 50 koolituskeskuse. Koolituskeskustes kokku koolitatakse igal aastal välja umbes 30 000 baristat. Lavazzal on igas Balti riigis üks spetsialiseeritud Lavazza koolituskeskus, mis pakub kohvikoolitusi igal tasemel kohvihuvilistele, et jagada professionaalsel tasemel teadmisi ning oskusi. Eestis asub Lavazza koolituskeskus KAFOs, mis avatakse uuesti sel kevadel.
    Kuigi peamiselt koolitatakse kohvikute ning restoranide töötajaid, pakuvad koolituskeskused erinevaid kohvi töötubasid. Kirglike kohvihuviliste teadmisi on võimalik laiendada erinevates valdkondades, nagu näiteks latte-art, kohvi ABC jne.
    Kulinaarse arengu hüvanguks teeb Lavazza koostööd Katalooniast pärit koka Ferran Adriàga, keda peetakse üheks maailma suurimaks molekulaargastronoomia geeniuseks. Koos Ferraniga on Lavazza avastanud kokanduses ja kohvimaailmas uusi kokkupuutepunkte ning loonud Coffee Designi kontseptsiooni. See on uus haru täiesti enneolematuid tehnoloogiaid, nagu Èspesso – maailma esimene tahke kohv –, CoffeeSphere ja Coffee Caviar. Samuti teeb Lavazza koostööd paljude teiste maailma tippkokkadega nagu Carlo Cracco, Davide Oldani, Massimo Bottura jt.
    Selline pidev pühendumine teadustöödele, teadmiste edasiandmisele ning kutsumus tipptasemel kulinaaria suunas on viinud Lavazza staatusesse, kus nad lihtsat ei ole esindatud maailma prestiižsemates restoranides, vaid aitavad oma Coffee Designi programmiga arendada järjepidevalt tarbijate kohvi nautimise elamusi.
    Foto: Julius Kalinskas
    Lavazza on pärit Torinost, omades tänaseks juba 125 aastat kogemust kohviubade segamises ja röstimises. Lavazza koolituskeskus kannab uhkusega Luigi Lavazza kui esimese kohvisegu looja nime.
    KAFO on Eestis Lavazzat esindanud uhkusega üle 20 aasta, keskendudes Lavazza HoReCa sarja toodetele. Lavazza parimat kohvielamust saab Eestis proovida näiteks restoranis 180° by Matthias Diether, mis on Eesti absoluutne tippgastronoomia tase.
    Itaalias tähendab “espresso” pressitud kohvijooki. See on tulenenud sellest, et kohvi valmistatakse rõhu abil, kasutades selleks professionaalset masinat. Selle eriline tõmbeprotsess annab väga kontsentreeritud joogi, mida iseloomustab intensiivne maitse ja aroom. Tõmbeprotsess kestab 20–30 sekundit ja selle käigus viiakse peenelt jahvatatud kohvist läbi (eelnevalt pehmendatud) vesi temperatuuril 88–96 °C ja seda rõhuga 9 baari. Tassi jõuab 25–30 ml kohvi.
    Espresso on kohvide kuningas, kuid itaallaste kirg selle joogi vastu on pannud alguse lõputule hulgale alternatiividele: espresso, americano piima või koorega, cappuccino, caffe latte jne.
    Vaata ka www.kafo.ee
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Rehvitootja võimendus aitab Eesti restoraniäri sinna, kuhu ta kuulub – maailma tippu
Sisuturundus või mitte, kuid Michelin andis Eesti restoraniärile kauaoodatud võimenduse ja seda üsnagi riskivabalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sisuturundus või mitte, kuid Michelin andis Eesti restoraniärile kauaoodatud võimenduse ja seda üsnagi riskivabalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple toodab oodatust vähem iPhone’e Nutitelefonide turul ees rasked ajad
Apple plaanib iPhone’ide tootmise hoida tänavu umbes 220 miljoni ühiku juures, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Bloombergile. See tähendaks, et toodang jääb eelmise aastaga võrreldes praktiliselt samaks, kirjutab Bloomberg.
Apple plaanib iPhone’ide tootmise hoida tänavu umbes 220 miljoni ühiku juures, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Bloombergile. See tähendaks, et toodang jääb eelmise aastaga võrreldes praktiliselt samaks, kirjutab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Skandinaavlased ja venelased väljuvad hoogsalt Eesti kinnisvaraturult
Soomlased, rootslased ja venelased tõmbuvad hoogsalt Eesti kinnisvaraturult välja, teatas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. Ettevõtte analüüsi järgi müüsid Rootsi residendid viimase 12 kuuga Eestis kuus korda rohkem kinnisvaraobjekte, kui ostsid. Soome residendid müüsid üle kahe korra rohkem ja Venemaa residendid ligi 60 protsenti rohkem, kui ostsid.
Soomlased, rootslased ja venelased tõmbuvad hoogsalt Eesti kinnisvaraturult välja, teatas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. Ettevõtte analüüsi järgi müüsid Rootsi residendid viimase 12 kuuga Eestis kuus korda rohkem kinnisvaraobjekte, kui ostsid. Soome residendid müüsid üle kahe korra rohkem ja Venemaa residendid ligi 60 protsenti rohkem, kui ostsid.
Eriolukorra kehtestanud Ungari küünitab firmade kasumite järele
Täna Ungaris kehtestatud eriolukorraga erakorralised volitused saanud peaminister Viktor Orban teatas, et riigieelarve tasakaalustamiseks peavad suurfirmad ära andma oma üleliigse kasumi.
Täna Ungaris kehtestatud eriolukorraga erakorralised volitused saanud peaminister Viktor Orban teatas, et riigieelarve tasakaalustamiseks peavad suurfirmad ära andma oma üleliigse kasumi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.