Gerli Ramler • 2. september 2017 kell 4:00

Joogitootjate TOP: Linda Nektari teine aasta

Linda Nektari Kobela tehas.   Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix

Joogitootjate TOP-i juhib juba teist aastat Võrumaal tegutsev Linda Nektar AS, mille müügitulu kasvas mullu 34,9% 3,72 miljoni euroni. Tänavuselt aastalt enam nii häid tulemusi ei oodata.

„Head majandustulemused saavutati tänu müügi kasvule ning järjepidevale arendustööle. Samuti ei saa alahinnata Linda Nektari töötajate panust paremate tulemuste saavutamiseks,“ ütleb AS Linda Nektar juht Kadri Rauba.

Äripäeva TOPid on koostatud Äripäeva Infopanga andmete põhjal. TOPi saab osta ka eraldi andmefailina Äripäeva e-poest.

Seisuga 2016. aasta lõpp töötas ettevõttes 12 inimest, hetkel on töötajaid 13. 2016. aastal investeeriti ehitus- ja remonditöödesse, tootmisseadmetesse, aroomitehnoloogiasse ning automatiseerimisesse. Tehtud investeeringud (osaliselt PRIA meetme toel) võimaldasid tõsta tootmisvõimsust juba 2016. aastal.

Kokku investeeriti põhivaradesse 988 772 eurot. Sel aastal jätkab ettevõte kääritus- ja aroomitehnoloogia arendustega ning teeb investeeringuid uude tootearenduse ning kvaliteedikontrolli laborisse.

Ettevõtted seati valdkonna pingeritta kuue näitaja põhjal: 2016. aasta müügitulu, müügitulu kasv võrreldes 2015. aastaga, 2016. aasta ärikasum, kasumi kasv võrreldes 2015. aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus aastal 2016. Iga näitaja põhjal reastati ettevõtted edetabelitesse, iga koht järjestuses andis kohale vastava arvu punkte. Kuue tabeli punktid liideti. Võitis vähim punkte kogunud ettevõte.

Hetkel kuum