Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Cru peakokk särab maailma parimate hulgas

    Restorani Cru road on tõeline meistriklass – söögikoha peakokk tuli kokkade olümpiaks peetavatel Bocuse d’Ori võistlustel hiljuti neljateistkümnendale kohale. Foto: Julia-Maria Linna

    Kuigi restoran Cru on juba aastaid püsinud Tallinna tipprestoranide hulgas, on nüüd eriline põhjus seda taas külastada – nende peakokk saavutas kokkade olümpiaks peetavatel Bocuse d’Ori kulinaariavõistlustel väärika koha kolmandas viisikus.

    Cru 

    28 p (30 võimalikust)Toit: 10 pTeenindus: 9 pInterjöör: 9 p 

    Aadress: Viru 8, TallinnTelefon: 614 0085Avatud: 12-23Põhiroogade hinnavahemik: 13-24 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

    Täpsemalt – Dmitri Haljukov tuli nendel võistlustel neljateistkümnendaks, mis on väga väärtuslik tulemus, arvestades seda, et Eesti on neil 1987. aastal alguse saanud võistlustel alles uustulnuk ning et konkurentideks on maailma absoluutsed tipud.
    Muljetavaldavad detailid
    Restoran ise on oma saavutuste presenteerimisel rohkem kui tagasihoidlik. Menüüs oli küll kirjas, et Cru peakokk esindab Bocuse d'Oril Eestit, ent kuna võistlustest oli möödas juba kümmekond päeva, polnud sõnagi juttu tema tulemustest ega ka ühtegi erirooga – võimalus suurepäraseks turunduseks justkui maha visatud. Oma fänniklubi aga on Haljukovil olemas, sest naaberlaua seltskond teadis koka saavutustest ning tundis huvi ka tema kohaloleku kohta. Jah, staar oli olemas ja käis isiklikult suuremates laudkondades toitu esitlemas.
    Eelroaks valisin roa, mis toorainelt võistlustel kasutatutele kõige lähedasem – arktilise forelli. Kalataldrik ei pakkunud küll päris sellist visuaalset efekti kui Peter Carl Fabergé'i juveel-munadest inspireeritud võistlustöö, kuid oli siiski oma kastme- ja kalamarjatäppide, rukkileivapuru ja sibula­lootsikutega ülimalt muljetavaldav. Ja vägagi nauditav. Mulje avaldamine algas tegelikult juba leiva ja või laualetoomisega: kasepahavaagnast leivataldrik, kivist võitoosikandja, puuplaadike leivataldriku asemel.
    Eelroa oleksin tahtnud juhatada sisse pirni-­sidruni-raudrohumahlaga, mis menüüs koos paari teise sama originaalse joogiga kirjas. Aga ettekandja unustas selle lihtsalt ära ja jook saabus alles siis, kui laual juba pearoa jõulisemad maitsed. Ja kuigi enne ja pärast seda käis mitte üks, vaid mitu ettekandjat korduvalt küsimas, kuidas mulle maitseb, ning ka veini oskasid nad väga hästi soovitada, polnud janusena joogiootamine üldsegi meeldiv ja muidu meepotina mõnus lõuna sai lisanduseks tõrvatilgakese.
    Menüü täis originaalseid roogi
    Tallesüda oli aga omaette elamus. Mitte et see mulle väga maitsenud oleks, maitsed on ju erinevad – minu arvates ei suutnud tasane talleke jõulisele sibulahautisele väärilist vastast pakkuda ja domineerima jäi sibula, mitte liha maitse. Aga on ju tore, et selline originaalne roog üldse menüüs olemas on, päris mitmes lauas söödi seda. Eestlased olla ju väga varmad kõike uut maitsma, oleks ainult neid, kes seda pakuvad!
    Uudne ja omapärane oli ka ahjupiimajäätis õunte ja krõbeda toffee'ga. Ahjupiim olevat pärit Vene köögist – pikalt ahjus küpsedes saab piim pruunika jume ja magus-karamellise maitse. Dessert oli tõeliselt magus ja rammus ja kuigi ma ennast eriti suureks magusasõbraks ei pea, tundsin ma end pärast viimast lusikatäit kui mõnulev kass, kes on koorekausi kallal käinud ja parajasti vuntse noolib – mmmm, mõnus.
    Muide valentinipäeva erimenüüs on pärlkana, mis oli ka Bocuse d´Ori võistluste kavas. Pole kahtlust, et tegemist on haruldase võimalusega kogeda, mida oskab pärlkanaga teha äsja maailma neljateistkümnendale kohale tulnud kokk.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.