Enim lisatasu saanud ametnikud

Äripeav reastas enim lisatasu teeninud riigiametnikud. Edetabelit troonib Kaitseväe kõrgem ohvitser.  Foto: Andras Kralla
Kristel Härma • 29 aprill 2017

Möödunud aastal enim lisatasusid saanud ametnik teenis palgalisa oma põhipalgast rohkem.

Äripäev reastas riigiametnikud, kes teenisid 2016. aastal lisatasusid üle 7000 euro. Kõige rohkem lisatasusid maksis eelmisel aastal Kaitsevägi kõrgemale ohvitserile Eesti sõjalises esinduses NATO ja Euroopa Liidu juures. Antud isik teenis 2016. aastal lisatasusid üle 21 300 euro, mis on üle 4000 euro rohkem kui tema põhipalk. Ametnike tasude andmete järgi oli ta ametis vaid üheksa päeva.

Järgmine enim lisatasu teeninud riigiametnik sai kõrgemast ohvitserist pea 9000 eurot vähem palgalisa. 0,8 koormusega töötanud Maanteeameti teeregistri halduri Reet Ortuse teenitud lisatasud moodustasid tema 2016. aasta põhipalgast 70 protsenti. Keskmiselt teeb see igas kuus 1030 eurot lisaraha.

Hetkel kuum