Linnapeade tasude TOP

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas.  Foto: Raul Mee
Kristel Härma • 29. aprill 2017 kell 13:01

Äripäev reastas täna avalikustatud ametnike tasude põhjal kõige kallimad linnapead.

Linnapeadest enim teenis möödunud aastal Edgar Savisaart asendav Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas. Aas teenis kuus keskmiselt pisut üle 4200 euro ja seega igas kuus pea 500 eurot rohkem kui 2015. aastal, kui ta asus septembrikuus asendama Edgar Savisaart.

Kõige vähem teeniv linnapea on Kallaste linnal. Sealne linnapea Gennadi Kulkov teenis igas kuus keskmiselt 3000 eurot vähem kui Aas Tallinnas.

Edetabelist jäid välja linnapead, kes möödunud aasta jooksul ametist lahkusid. Neist enim teenis septembrikuus Kohtla-Järve linnapea ametist lahkunud Jevgeni Solovjov, kelle möödunud aasta kogutasu oli veidi üle 29 000 euro. Novembri lõpuni Sindi linna juhtinud Marko Šorin teenis üle 22 600 euro.

Jõgeva linnapea ametist lahkus juuni lõpus Aare Olgo (aasta kogutasu 14 109 eurot), Maardu linnapea ametist möödunud aprilli keskpaigas Valev Kald (aasta kogutasu 13 255 eurot), Saue linna juhtis eelmise aasta märtsi keskpaigani Tõnu Urva (aasta kogutasu 7869 eurot).

Hetkel kuum