Infortari omanikud teenisid eile 20 miljonit

Enn Pant ja Ain Hanschmidt.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 21. juuli 2017 kell 8:00

Tallinki aktsia osutus eile Balti börside enim kaubeldumaks ning tegi suure tõusu, mis tähendas omanikele kõva varanduse kasvu.

Peale seda, kui Tallink teatas kolmapäeva õhtul, et kaalub uue suurinvestori otsinguid, hakkas aktsia börsil rallima.

Tallinki aktsia hind kerkis eile enam kui kaheksa protsenti, 1,07 eurole. Aktsiaga tehti üle 320 tehingu enam kui miljoni euro väärtuses. See on tänavu esimene kord, kui Tallinki aktsia päevakäive miljoni euro piiri ületas. Ka täna ennelõunal osutus Tallink Balti börside enimkaubeldaivaks aktsiaks.

Sellega paisus ka investorite portfell: võrreldes üleeilsega tõusis Tallinki turuväärtus 692,9 miljonilt 748,9 miljonile eurole.

Kuna Tallink on ka üks Tallinna börsi­indeksi kaalukamatest ettevõtetest, tõmbas ta endaga kaasa kogu indeksi ning aitas selle aasta võimsaimale tõusule. Tallinna börsiindeks kosus 1,98 protsenti, 1224,35 punktile, mis on selle kõigi aegade kõrgeim tase.

Tallinki kõige suurema omaniku Infortari vara väärtus kasvas eilse päevaga 20 miljoni euro võrra. Sellest ettevõttest ligikaudu veerand kuulub Enn Pandi firmale Mersok, samuti veerand Kalev Järvelille ettevõttele Pärdiklill ja kolmas veerand Ain Hanschmidti firmale Abante.

Hetkel kuum