4. jaanuar 1996 kell 22:00

Kasvab salaviina osa

Majandusministeeriumi litsentsitalituse juhataja Aleksander Skoblov märkis, et kehtestatud senisest 70% kõrgem alkoholiaktsiis ei ole normaalne. «Kui uue aktsiisiga maksab liiter viina poes umbes 60--70 krooni liiter, siis lääne viinatehastest ostes maksab viinaliiter umbes 10--12 krooni liiter,» rääkis Skoblov. «Ilmselt haistavad salaviinaga tegelejad siit ülisuuri kasumeid ja arvatavasti kasvab salaviina osakaal Eestis tunduvalt.»

Skoblovi sõnul müüakse Eestis salaviina hinnaga 35--40 krooni liiter.

«Kui firmad või poed tahavad teada, millised firmad missuguseid alkoholisorte ametlikult Eestisse toovad ja hulgi müüvad, siis sellest saab täpsed andmed Areto laborist alkoholi infopangast,» ütles Skoblov. Ta lisas, et likööridealane info kantakse andmepanka järgneva poole aasta jooksul.

Tubakatoodetega tegelemise litsents on Eestis 220 firmal, neist seitsmekümnel on ka importimise litsents. Tubakatoodete importijad peavad maksuametist ostma maksumärgid, et need tootjatehases peale kleebitaks.

Hetkel kuum