11. jaanuar 1996 kell 22:00

Kohus lõpetas maksuvaidluse

Kuna teised protsessiosalised pole teistmisavaldust esitanud, peab riigikohus vastavalt halduskohtumenetluse seadusele teistmisavaldusest loobumise avalduse rahuldama ja lõpetama menetluse. «Seega polnud riigikohtul teist võimalust,» oli riigikohtu halduskolleegiumi eesistuja, halduskolleegiumi esimees Tõnu Anton napisõnaline. Tema sõnul pole tegemist erakorralise olukorraga. Ka varem on Antoni sõnade kohaselt tulnud ette, et kassatsiooni esitaja loobub kassatsioonikaebusest.

Tartu maakonna maksuamet esitas eelmise aasta 31. oktoobril riigikohtule teistmisavalduse, milles palus tühistada Tartu ringkonnakohtu ja halduskohtu otsuse. 10. jaanuaril esitas maakonna maksuamet riigikohtule kirjaliku avalduse, millega võttis tagasi teistmisavalduse. Maksuamet nõudis Alexelalt tasumata ettevõtte tulumaksu üle kolme miljoni krooni, millele lisandus üle 2,5 miljoni krooni intresse.

«Riigi maksuametil oli õigus esitada teistmisavaldusest loobumise avaldus,» lausus maksuametit kohtus esindanud vandeadvokaat Aivar Pilv. «Minul kui neid esindaval advokaadil on võimalus vaid käituda mulle antud volituste piires ja mul pole rohkem midagi kommenteerida.»

Alexela esindaja, vandeadvokaat Toomas Luhaäär avaldas arvamust, et tema oleks puhtjuriidiliselt meelsasti jätkanud kohtuvaidlust, sest on kindel, et juriidiliselt laieneb Alexelale tulumaksusoodustus.

Hetkel kuum