16. jaanuar 1996 kell 22:00

Hansapanga Lõuna-Eesti keskus on võitnud rohkesti kliente

Hansapangal on Tartus nüüd kolm kontorit, kus töötab kokku 37 inimest. Kesklinna ja Karlova kontoritele lisandus Barclay kontor, kus pakutakse kõiki pangateenuseid.

«Meil on Tartus ligi 6000 klienti, kellest 65% on eraisikud,» ütles Hansapanga Lõuna-Eesti regiooni juhataja Ruti Kannelmäe. Esialgu ei kavatseta saja meetri kaugusel asuvat Hansapanga kesklinna kontorit sulgeda, seal teenindatakse edasi eraisikuid. «Senistes ruumides oli meil ruumikitsikus ja olime klientidega ülekoormatud,» märkis Kannelmäe.

Seni tähendab Lõuna-Eesti regioon Hansapanga puhul siiski vaid Tartut, sest mujal pole veel ühtegi kontorit avatud. Aprillis loodetakse käivitada töö Viljandis.» Ruumid on olemas, rendileping sõlmitud ning personal välja valitud,» kinnitas Kannelmäe.

Hansapanga Barclay kontor pakub esimesena Eestis hoiustamisvõimalusega sularahaautomaadi teenust. Kõik Hansapanga kaarti omavad kliendid saavad ka pangakontori kinniolekuajal raha ümbrikusse pista ja sularahaautomaati panna, kust see järgmisel päeval nende kontole üle kantakse.

«Varem kasutasid mõned pangad Eestis niinimetatud öökassa varianti, mis oli mõeldud põhiliselt inkasseerimiseks,» märkis Kannelmäe.

Huvitaval kombel on Tartus Hansapanga kaarte rohkem välja antud, kui on kliente. See seletub pangas pakutavate kaartide suure valikuga. Konto avajale pakutakse kompleksteenust

«Oleme üritanud firmadele ja eraisikutele pakkuda kompleksteenust,» ütles Kannelmäe. Näiteks saab eraisik konto avamisel ka pangakaardi ja Hansafoni lepingu, mis annab võimaluse oma kontojääki kontrollida telefoni teel. Firmadele pakutakse Telehansa võimalusi. Ruti Kannelmäe sõnul tehti detsembrikuus 45% Hansapanga kroonimaksetest Telehansa vahendusel. «Oleme isegi meeldivalt üllatunud, et seda turvalist telefoniteenust nii palju on kasutama hakatud,» nentis Kannelmäe.

Barclay kontoris tegutseb juba ka Hansa Liising ja õige peatselt hakkab sealsamas tööle Hansa Kindlustus.

Eelmise aasta novembris kuulutas Hansapank välja esseekonkursi teemal «Elu võimalikkusest Lõuna-Eestis». Täna avalikustatakse konkursi võitja, kelleks on Äripäeva andmeil Tartu ülikooli geograafiateaduskonna magistrand. Parima essee kirjutanule on Hansapank auhinnaks lubanud miljon senti.

Hetkel kuum