23. jaanuar 1996 kell 22:00

Jaekauplejate seas osutus lemmikuks Saku õlletehas

Jaekaubanduse liidu tegevdirektori Meelis Randmaa sõnul hääletas umbes 50 jaekauplust kaupmehesõbralikumaks tootjafirmaks ASi Saku Õlletehas.

«Hinnati õlletehase toodangu head kvaliteeti, välimust, piisavat reklaamiturgu ja kogu Eestit hõlmavat müügisüsteemi,» põhjendas Randmaa. «Mõnegi juhtgruppi pääsenud tootja- ja hulgifirma aadressil tehti ka kriitikat, Saku õlletehas erines teistest selle poolest, et tema aadressil ei tehtud ühtegi kriitilist märkust.»

«Parimate lepingupartneritena hinnati tootjatest veel ASi Adavere Lihatööstus, Livikot, Tallinna piimatööstust ja Leiburit,» märkis Randmaa. Hulgifirmadest esikoha saavutanud ASi Smarten puhul hindasid jaekaupmehed laia tootesortimenti ja korrektset tellimuste täitmist. «Hulgifirmadest märkisid jaekaupmehed veel Rotagrupi ASi, Abe Rahvusvahelist ASi ja OÜd Jungent,» lausus Randmaa.

Jaekaubanduse liit ja ajakiri Toiduproff selgitasid samal ajal, kuid eri projektide raames eelmise aasta kaupmehesõbralikumad tootjafirmad, hulgifirmad ja müügimehed. Ajakirja Toiduproff küsitlus keskendus müügijuhi Aivar Peeduli sõnul hulgifirmade müügimeeste tuntusele.

«Juhtpositsiooni hõivasid Jungent ja Smarten, kes saavutasid edu sellega, et pakuvad tooteid n-ö seinast seina,» selgitas Peeduli kahe firma paremust. «Smarteni sortiment on laiem.» Toiduprofi küsitlus viidi läbi kaupluste seas, mille kuukäive ületas miljoni krooni piiri.

Meelis Randmaa sõnul oli jaekaupmeeste hulgas tehtud küsitlus esimene selline, mille eesmärk oli tõsta esile jaekaupmeeste parimad lepingupartnerid. ÄP

Hetkel kuum