23. jaanuar 1996 kell 22:00

Tartusse ehitatakse 6,8 miljoniga jäähall

«Kuna linnavalitsusel pole ainuõigust sõlmida üle viie aasta pikkuseid rendilepinguid, siis peab selle lepingu suhtes lõpliku sõna ütlema Tartu linnavolikogu,» lausus Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna sporditeenistuse juhataja Mati Tolmoff.

Hokiklubi Kajakas on lubanud jäähalli investeerida 6,8 miljonit krooni. Jäähall peaks valmima 1. septembril 1997. «Kui Kajakas pole selleks ajaks oma lubadusi täitnud, siis vara tasuta kasutamise leping lõpeb ja sõlmida tuleb uus rendileping,» selgitas Tolmoff.

Tartusse kavandatava kokkupandava jäähalli pikkus on 63 meetrit ja laius 36 meetrit.

«Soomes maksab selline hall umbes kaks miljonit marka. Tartu oma tuleb kallim, sest sinna tahetakse ka küte sisse panna,» rääkis Tolmoff.

Hokiklubi esimehe Oleg Särki sõnul finantseerivad jäähalli ehitust peamiselt Tartu ärimehed. Ta ei soostunud aga enne lepingu sõlmimist avalikustama firmade nimesid. Särki lisas vaid, et tema endised õpilased on nõus rahastama umbes 80 protsenti jäähalli projekti maksumusest.

«Soomlased on valmis meile vahendama jäähalli valmisprojekti, mille eest ei tule midagi maksta. Samuti otsivad nad odava, kasutatud, kuid töökindla külmutusseadme,» rääkis Eesti jäähokiföderatsiooni president, ASi Naviplast peadirektor Rein Miller.

«Rahvusvaheliselt jäähokiliidult oleme palunud rahalist abi, vastust pole veel saanud.»

Tartus on viis jäähokimeeskonda, kelle ainus harjutamiskoht on seni lahtine väljak Annelinnas.

Oleg Särki sõnul on ta tegelenud kunstjääga spordihalli ideega ühe aasta.

Hetkel kuum