1. veebruar 1996 kell 22:00

LAV jättis ära Ookeani laevade oksjoni

«Mul on hea meel, et meie ühine suur töö kohtuistungi ettevalmistamisel on vilja kandnud,» rõõmustas Ookeani pankrotihaldurite abi, vandeadvokaat Urmas Arumäe. «Töötasime läbi paljud õigusnormid, LAVi ja rahvusvahelise mereõigusega seotud õigusaktid. Millele rõhuda, oli meil enamvähem juba Tallinnas selge, kuid põhiseisukoht sündis ikka kohapeal,» rääkis ta.

Ookeani pankrotihaldurid Arno Mägi ja Aivar Leismann ning haldurite esindaja LAVi ülemkohtus, vandeadvokaat Leon Glikman, lendasid kaks nädalat tagasi Kaplinna, et ära hoida 1. veebruariks planeeritud laevade oksjon.

Arumäe sõnul peavad pankrotihaldurid Kaplinnas ühtlasi läbirääkimisi laevade potentsiaalse ostjaga. «Eellepingud on olemas,» lisas Arumäe, «loodame Moonsundi ja Georg Lurichi müügist saada kokku umbes kaks miljonit USA dollarit.»

Ookeani kolm Moonsund-tüüpi laeva arestiti Kaplinnas võlgade katteks eelmise aasta oktoobris. Üks laev -- Georg Kask -- õnnestus pankrotihalduritel läbirääkimiste tulemusel aresti alt vabastada ja selle laeva müüsid haldurid enne jõule 1,555 miljoni USA dollari eest Ookeani endisele koostööpartnerile, LAVi vetes kalastavale firmale FFI. Arumäe kinnitas, et järgmise kahe laeva müümise eellepingud ei ole sõlmitud FFIga. «Potentsiaalne ostja on samuti sealkandis tegutsev firma,» täpsustas Arumäe.

«Suure tõenäosusega tuleb meil enne müügitehinguid pidada tõsiseid läbirääkimisi asjaga seotud ja asjast huvitatud pooltega, seal hulgas Soome pangad,» ütles Arumäe. «Enne laevade müügi vormistamist on vaja laevad aresti alt vabastada.»

Hetkel kuum