12. veebruar 1996 kell 22:00

Tallinna betoonitehase töötajad ootavad kevadet

Külmalaine on mõjutanud ehitustegevust sedavõrd, et betooni tellimused puuduvad, põhjendas Koolmeister tootmise seiskamist. Tallinna betoonitehas saatis 2/3 ettevõtte 170 töötajast jaanuaris ajutiselt puhkusele, eile pikendati tähtaega kuu võrra.

Uuesti kavatsetakse tootmist alustada märtsis. «Praegu käib kooskõlastamine, tellimusi tuleb kindlasti,» möönis Koolmeister.

ASi Vikolo erastatud Tallinna betoonitehas varustab toodanguga vaid siseturgu. Suuremad tellijad on Tallinna, Kopli ja Pärnu sadam, kelle tarbeks valmistatakse teeplaate, märkis Koolmeister. Tema sõnul on Rootsi suuremaid betoonelementide tootjaid, Strängbetong, kaotanud igasuguse huvi betoonitehase vastu. Eelmise aasta lõpus olid rootslased huvitatud betoonitehase ostmisest. Strängbetong kaotas Läti raudtee kapitaalremondi tarbeks betoonliiprite tootmise töövõtu konkursi kohalike tootjate kasuks, selgitas Koolmeister.

«Üks rootslaste huvi kadumise põhjus võib olla ka Saksamaa Koehne grupi ja Eesti Raudtee vaheline liiprite vahetamise kokkulepe Eestis,» möönis Tartu Maja peadirektor Lembit Lump.

Moodustatav Eesti Raudtee ja Koehne grupi ühisettevõte hakkab tegema hooldustöid, mille alla kuulub liiprite vahetus, kuid liiprite tarnija selgub rahvusvahelise konkursi korras, kus võib osaleda ka Saksa partner, mainis Eesti Raudtee infrastruktuuri direktor Kaido Simmermann.

Eesti suurima betoonitehase, ASi EE Betoonelement tegevdirektor Egon Mats kinnitas, et ettevõtte töös häireid pole. «Kõik objektid tarnivad graafiku järgi,» lisas ta. ASi EE Betoonelement suuremad tarnijad on Sertolovo ehitusobjekt Peterburis, Talsi saeveski ja SRV Eesti Ehituse objekt, Tallinna Sadama D-terminaal. «Seis pole lootusetu,» kommenteeris külmalainest põhjustatud tellimuste vähenemist Lembit Lump Tartu Majast.

Hetkel kuum