15. veebruar 1996 kell 22:00

Kesk-Ameerika tippkohtumine

Costa Rica pealinnas San Joses eile alanud Kesk-Ameerika riikide kahepäevasel tippkohtumisel püüavad selle piirkonna riikide presidendid avaldada Mehhikole survet, et sõlmida mitmepoolne vabakaubanduslepe.

Costa Rica, mis ise on juba Mehhikoga kaubandusleppele alla kirjutanud, loodab, et kohtumisel õnnestub süvendada Mehhikoga kaubandussidemeid ka teistel selle piirkonna riikidel, sõnas Costa Rica välisminister Fernando Naranjo.

Nicaragua, Honduras, El Salvador ja Guatemala, kes on Mehhikoga kaubandusleppe sõlmimisele õige lähedal, on aktiivseimad osavõtjad nn Tuxtla Gutierrez II tippkohtumisest, mis on jätkuks 1991. a Mehhiko presidendi Carlos Salinas de Gortari algatatud kohtumisele. Peale nende osalevad tippkohtumisel veel Panama ja Belize president.

Fernando Naranjo kinnitas, et Nicaragua kirjutab kaubandusleppele Mehhikoga peatselt alla, ning et Guatemala, El Salvador ja Honduras teevad seda mõni aeg hiljem. Nicaragual oli kavas leppele alla kirjutada juba 1994. a detsembris, kuid just sel ajal puhkenud Mehhiko peesokriisi tõttu lükkus see edasi. REUTER-ÄP

Hetkel kuum