19. veebruar 1996 kell 22:00

Eesti mööbel püsib konkurentsis

Viimastel aastatel on üks suuremaid Eesti mööbli eksportijaid Soome firma K-Design KY. Möödunud aastal ostis K-Design Eesti mööblivabrikutelt ligi 50 miljoni krooni eest toodangut. Samas suurusjärgus ekspordib see Soome firma ka Lätis ja Leedus valmistatud mööblit.

«Mul on Eesti mööblivabrikutega sidemed juba rublaajast,» ütles K-Designi tegevdirektor Werner Kühn. Ta alustas Narva mööblivabriku Narova toodete ekspordiga. Nüüd on koostööpartnerid Viisnurk, Standard, Tarmeko, Marlekor, ETK-Mööbel ja Wenestor.

Werner Kühni sõnul on praegu Euroopa mööbliturul hästi minev männipuidust mööbel. «Sel alal konkureerivad Baltimaade mööblitootjatega Taani ja Itaalia mööblivalmistajad,» märkis Kühn. Hästi ostetakse ka muust puust täispuitmööblit, Kesk-Euroopas on moes kirsivärvi peits.Üha rohkem on Kühni tähelepanekute järgi hakatud nõudma lepapuust mööblit.

«Olen Eesti mööblifirmadele toonud ka näidiseid, millist kaupa just parasjagu ostjad soovivad,» ütles Kühn. Möödunud aastal käis ta Eestis iga nädal ja arvab tänavu samas tempos jätkavat.

«Eesti mööbli disain ja kvaliteet on viimaste aastatega paranenud ja seetõttu saab müüki Euroopa riikidesse suurendada,» ütles Kühn. ÄP

Hetkel kuum