19. veebruar 1996 kell 22:00

Firmajuht ei saa vastutada

Kindlasti on mitmele firmajuhile panga poolt esitatud pakkumine hakata firma töötajate palka kandma pangas avatud arvetele. Mitmed firmad seda protseduuri ka harrastavad. Positiivsed küljed: väheneb inimeste käes seisva sularaha hulk, väheneb ka risk seda varguse läbi kaotada. Firmasiseselt muutub palga kättesaamise protseduur töötaja ja firma jaoks lihtsamaks jne. Võidavad ka pangad: uued kliendid, nende arvetel olev raha pannakse edasi tootma. Ent töötaja palgaarvet teenindav pank pole valitud mitte töötaja, aga firmajuhi poolt. Seega on firmajuht võtnud endale töötaja ees vastutuse, et antud konkreetse panga ja töötaja arvel oleva rahaga midagi ei juhtu. Ent tegelikult firmajuht ei oma ega firma varaga selle eest ei vastuta. Äripäev ei kahtle pankade usaldusväärsuses. Siiski peaks panga valiku tegema ikkagi see juriidiline või eraisik, kes hakkab panga teenuseid ise kasutama. Ühtlasi vastutades ise ka võimalike tagajärgede eest.

Hetkel kuum