21. veebruar 1996 kell 22:00

Lühiuudised välismaalt

Läti, Leedu ja Eesti gaasikompanii esindajad kirjutasid Riias alla ühise gaasihoidla rajamise protokollile. Gaasihoidla hakkab paiknema Incukalnsi linnas Lätis.

Hoidla vastu tunneb huvi ka Vene gaasikontsern Gazprom, kes avaldas soovi investeerida sellesse rajatisse 100 miljonit USA dollarit. BIZNES-TASS-ETA

Asjatundjad prognoosivad sügavat USA aktsia- ja võlakirjaturu langust pärast Pat Buchanani võitu eelvalmistel New Hampshire'is.

Buchanani vastuseis Põhja-Ameerika vabakaubandusleppele ja maailma kaubandusorganisatsioonile on vähendanud vabariiklaste toetajaskonda ärimeeste hulgas, kes ei ole harjunud vabariiklastelt sellist juttu kuulma. REUTER-BNS

Läti valitsus kinnitas erastamisele kuuluvate riiklike objektide nimekirja.

Enam kui 240 privatiseeritava riigiettevõtte seas on ka suurkäitisi, nagu Ventspils Nafta, Latvenergo, Latvijas Balzams, VEF, Liepajas Metalurgs, Sloka tselluloosi- ja paberivabrik, Ligatne paberivabrik, Riia farmaatsiatehas, Riia vagunitehas, Riia raadiotehas, Riia tubakavabrik ja hotell Ridzene. BNS

Tarkvarapiaatlus läks USA arvutitarkvara ja videomängude tootjatele möödnud aastal saamata jäänud tuluna maksma 2,5 miljardit dollarit, teatas USA tarkvaraassotsiatsioon. Suurim autoriõiguste rikkuja oli jätkuvalt Hiina. AP-BNS

Hetkel kuum