26. veebruar 1996 kell 22:00

USA dollarile pole nõudlust

Diilerite sõnul algas nädal Euroopa valuutaturgudel igavalt, USA dollari kurss liikus valdavalt vahemikus 1,4460--1,4480 Saksa marka. Eile keskpäeval kukkus dollar korraks 1,4440 Saksa margani, kuid tuli sellelt tasemelt kiiresti üles.

Jaapani jeeni suhtes on dollar möödunud nädala algusega võrreldes langenud mitme jeeni võrra, sest Jaapani Panga läinudnädalased jõupingutused dollarit tugevdada ei suutnud avaldada püsivamat mõju. Vaatamata Jaapani keskpanga umbes 10 miljardi dollarilistele tugiostudele langes dollar ikkagi kahe jeeni võrra, mis ostuhuvist saab seal siis veel rääkida, kommenteerisid diilerid.

Veebruari lõpus ja märtsi alguses dollar traditsiooniliselt nõrgeneb jeeni suhtes, sest Jaapani firmad vahetavad dollaritulud rahandusaasta lõpul jeenideks. Dollari kurss oli esmaspäeva pärastlõunal Londonis 104,25 JPY/USD ehk madalam kui kurss 104,70 JPY/USD reedel ja kaugelt madalam kui läinudnädalane kõrgeim kurss 106,55 jeeni.

Dollari kurss Saksa marga suhtes oli eile pealelõunal Londonis 1,4457 marka.

Õhtupoolikul, Ameerika turgude avanedes hakkas dollar tugevnema ning tõusis 1,4500 Saksa marga piirini, makstes seega 11,60 Eesti krooni.

Soome marga kurss hakkas eile Euroopas nõrgenema, kukkudes tasemele 2,570 EEK/FIM. Soome Panga esmaspäevased ametlikud noteeringud on 4,4972 FIM/USD, 3,1105 FIM/DEM ja 0,6685 FIM/SEK. Sel nädalal avaldatakse Soomes mitmeid majandusnäitajaid. Tähtsamaiks on neljapäeval avaldatavad sisemajanduse kogutoodangu ja tööpuuduse andmed.

Nordbankeni ökonomistide prognooside järgi on lähinädalatel Rootsis oodata uut repomäära alandamist. Viimati alandas Rootsi keskpank intressimääru 22. veebruaril. Rootsi kroon, mis alustas nädalat ülalpool 1,725 Eesti krooni, kukkus eile alla 1,72 krooni piiri.

Kulla untsihind esmaspäeval pidevalt tõusis, kerkides 400,00 USD/oz. Hõbedauntsi hind kerkis 5,50 dollarini.

Moskva valuutabörsil müüdi eile dollarit kursiga 4793 rubla (23. veebruaril oli kurss 4788 rbl/USD). BNS

Hetkel kuum