3. märts 1996 kell 22:00

AV Investeeringute AS on kokku varisenud

Täpset summat, kui palju AV Investeeringud inimestele võlgu on, ei oska praegu öelda ka ajutine pankrotihaldur Indrek Naur. Nauri sõnul arvatakse, et tegu on miljonitega.

Alates eelmise aasta detsembrist lõpetati rahapaigutajatele lubatud intresside väljamaksmine. Ka keelduti tagastamast AV Investeeringutesse paigutatud raha. Mitme võlausaldaja summad ulatuvad üle 300 000 krooni.

AV Investeeringute AS on end reklaaminud kui investeeringute, äriprojektide ja ekspordi-impordiga tegelevat firmat. Inimestele, kellelt raha saadi, lubati intresse 6--8% kuus.

AV Investeeringute omanik oli pikka aega Aap Vaide, kes väidetavalt on firma aktsiapaki müünud Aavo Allikmaale. Eelmise nädala lõpuks ei olnud pankrotihaldur sellele veel kinnitust saanud. Nii Vaide kui Allikmaa ajal tegutses ja tegutseb seni investeerimisfirma asedirektorina Igor Ossipov. Pankrotihaldur Nauri sõnul on praegu tegelikud juhtohjad Ossipovi käes, vähemasti valdab ta kõige enam infot. Vaide ise on kadunud.

Erilist vara, mida arestida, AV Investeeringutel ei ole, märkis Naur. Viimane auto, mis firma nimel oli, müüdi maha märtsis 1995. Nauri kinnitusel peavad firma juhid oma varaks finantsinvesteeringuid. Allikmaa on ajakirjanduses väitnud, et viivislaene on AV Investeeringutel saada enam kui 3,2 mln krooni.

Vaidega on seotud mitu kriminaalset kohtuasja. 1. märtsil oli kohtus arutusel kriminaalasi, kus kahe süüdistatavana on mängus ka Ossipov ja Vaide. Tegu on võõra vara riisumisega.

Vaidet kohtuistungile ei ilmunud, kohtuniku ukse vahelt oli keegi sisse lükanud haiguslehe, mis kinnitas, et Vaide on depressioonis ega saa protsessil osaleda. Analoogne kriminaalasi Vaide vastu tuleb Tallinna linnakohtus arutusele 8. aprillil.

Hetkel kuum