3. märts 1996 kell 22:00

Majak müüki

Kuna 40% Majaki varast on ebaseaduslikult müüdud firma juhatuse esimehe Vassili Trofimovi erafirmale Amanita ning sellega seoses on pooleli mitu kohtuasja, on ostja risk väga suur ja kõrget hinda Majaki eest ei saa, selgitas Rattus.

«Praktiliselt näeks see välja nii, et 60% ulatuses on võimalik vara müüa ja 40% ulatuses müüme õiguse varale,» märkis ta. Kõigi võlausaldajate nõudeid ei saa päris kindlasti rahuldada, lisas ta.

Paralleelselt pankrotiga on Majak jätkanud tööd ja täidab teenustöö lepingu alusel tellimusi. Rattuse kinnitusel oli ettevõte 1995. aasta III ja IV kvartali tulemuste põhjal kasumis. Tasutud on 2 miljonit krooni palgavõlga, osa haigekassa võlast ja 1 miljon krooni käibemaksu võlga.

Majaki pankrot kuulutati Tallinna linnakohtus välja 1994. aasta novembris Venemaa-Rootsi ühisfirma Interatlantik nõudel. Võlanõued kinnitati 17. novembril 1995 ja pankrotiotsus jõustus 12. veebruaril 1996. Võlanõudeid kaitsti 61 miljoni krooni eest, suurim võlausaldaja on 23 miljoni krooniga Eesti riik.

Hetkel kuum