4. märts 1996 kell 22:00

Reformierakond selgitab tulumaksu kaotamise tausta

Reformierakonna esitatud seaduseelnõu ettevõtete tulumaksust vabastamise kohta ei jõua sel nädalal riigikogu ette. Ilmselt ei jõuta seda arutada ka rahanduskomisjonis, ütles erakonna majandusnõunik Peter Lõhmus.

Tema sõnul on reformierakonnal vaja selgusele jõuda seaduseelnõu vastaste väidetes, mis puudutavad topeltmaksustamist, üksikisiku vormistamist üksikisikust ettevõtjaks jne. «Me ei jäta enne, kui meid veendakse eelnõu kahjulikkuses Eestile. Praegu leian plusse rohkem miinustest,» märkis Lõhmus.

Ta lisas, et USAs õpingutel viibiv eelnõu autor Heiki Kranich on eelnõu käekäiguga kursis ja reformierakonna liikmed konsulteerivad temaga tihti.

Rahandusministeerium on öelnud, et ettevõtete tulumaksu ei saa kaotada sellepärast, et seoses Eesti astumisega Euroopa Liitu kaovad impordimaksud ja riigieelarvesse tekiks mitme miljardi kroonine auk. ÄP

Hetkel kuum