5. märts 1996 kell 22:00

Pankadel uued hoiustamisvõimalused

Tavalise tähtajalise hoiuse puhul võib määratleda ka hoiuse tähtaja lõppemise kindla kuupäeva, mis on oluline just ostutehingute sooritamisel, ütles Hoiupanga jaepanganduse divisjoni direktor Üllar Jaaksoo.

«Kliendi soovil on võimalik tähtaega katkestada, kuid siis maksab pank intressi arvelduskonto intressimäära järgi,» märkis Jaaksoo. See on ka ainuke Hoiupanga poolne sanktsioon lepingu ennetähtaegse katkestamise korral, lisas ta.

«Hansapangas on uue hoiusena välja töötatud kasutushoius, mida pakutakse klientidele juba eelmise aasta lõpust saadik. See on sarnane tähtajalise hoiusega, mille pealt ei tehta sisse- ega väljamakseid, « ütles Hansapanga teller Maarika Leemet. Ta lisas, et Hansapangas saab kasutushoiust avada nii Eesti kroonides, mille minimaalne hoiustamissumma on 20 000 krooni ja välisvaluutas 50 000-le Eesti kroonile vastav summa.

Leemeti sõnutsi rakendatakse katkestamise korral trahviviiviseid. See on 0,015 protsenti põhisummast iga päeva eest, mis on jäänud tähtaja lõpuni.

Maarika Leemeti sõnul on aga kasutushoiuse intressimäärad madalamad, kuna intressi väljamaksed toimuvad siin iga kuu. Näiteks aastase kasutushoiuse intressimääraks on 9,50 protsenti, kuid aastase tähtajalise hoiuse puhul on see 10,50 protsenti.

Eesti Hoiupank on Üllar Jaaksoo sõnutsi kavandanud algatada tänavu juunikuus säästuhoiuse kuuekuulise tsükli. Pank toob turule ka spetsiaalse üheksa kuud kehtiva säästuhoiuse, mis on arvestatud reisiks vms vajaminevate kulude kogumiseks.

Hetkel kuum