6. märts 1996 kell 22:00

Kindlustuse erastamisviis selgub

Erastamisagentuuri nõukogu tegi erastamisagentuurile ülesandeks pakkuda välja neli erinevat erastamisskeemi, et otsustamine oleks võimalikult objektiivne, teatas erastamisagentuuri avalike suhete osakond.

Üks variant on erastada riiklik kindlustusselts sarnaselt Tallinna Kaubamaja erastamisstsenaariumiga. Teine variant näeks ette müüa maha kogu kindlustusseltsi aktsiapakk. Kolmas võimalus on seada tulevasele tuumikomanikule kohustuslike investeeringute tegemise vajadus. Neljanda erastamisskeemi kohaselt antaks tuumikomanikule võimalus tasuda pool ostusummast erastamisväärtpaberitega. Erastamisagentuur kuulutab Eesti Kindlustuse erastamise välja 13. märtsil.

Eesti Kindlustuse võimaliku erastamisviisina näeb erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet 51% kindlustusseltsi aktsiapaki müümist tuumikinvestorile. Ülejäänud aktsiad jääksid esialgu riigile, lisas Sarnet.

Selline aktsiate jaotus võimaldab Väino Sarneti sõnul kompenseerida riigile potentsiaalse saamata jääva tulu, kui kindlustusseltsi äriedu on ostjate prognoositust suurem.

Hetkel kuum